Rudenį ir vėl auga Vilniaus oro uosto keleivių skaičius

4821_67da036b2d5739d97ddff26dd9edfdc1

Po orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos Vilniaus oro uostas rugsėjo mėnesį vėl grįžo į rekordinį tempą. Pirmąjį rudens mėnesį sostinėje aptarnauta beveik 409 tūkst. keleivių, t. y. 10 proc. daugiau nei atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu.

Vertinant tik tuos mėnesius, kai oro uostas dirbo visu pajėgumu, vidutinis mėnesinis Vilniaus oro vartų keleivių skaičiaus augimas yra 13 procentų. Oro uosto terminalo galimybės leidžia aptarnauti 3,5 milijono keleivių per metus – ši riba pernai jau buvo peržengta, to paties tikimasi ir šiemet.

Iš viso šiemet Vilniaus oro uoste jau aptarnauta beveik 2,7 mln. keleivių ir daugiau nei 28 tūkst. skrydžių.

„Oro linijų bendrovės taip pat mato Vilniaus oro uosto potencialą – štai „Wizz Air“ pradėjo sostinėje bazuoti du naujus „Airbus A321” orlaivius, kuriuose yra 230 vietų vietoje tradicinių 180. Dar viena gera naujiena mums – Vilniaus oro uosto nepalietė „Ryanair“ skrydžių atšaukimo vajus. Verta paminėti, kad iki šiol nė vienas iš Lietuvos oro uostų nėra minimas jau paskelbtuose atšaukiamų skrydžių sąrašuose,“ – sako Vilniaus oro uosto direktorius Olafas Martensas.

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto