Pasaulinė muzikos diena – šventėje su žymiausiais lietuvių atlikėjais ir dainų autoriais

Cia muzika skamba legaliai_Maxima

  • Pasaulinę muzikos dieną Mindaugo „Maximoje“ Vilniuje minėjo garsiausi Lietuvos atlikėjai, autoriai ir prodiuseriai.
  • Paskelbta mėgstamiausia „Maximoje“ skambanti lietuviška daina – Radistų ir Donny Montell „Wicked Games“.
  • Mindaugo „Maximą“ papuošė simbolinis lipdukas „Čia muzika groja legaliai“ žymėsiantis ir kitas tinklo parduotuves.

 

Pasaulinę muzikos dieną lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ kartu su atlikėjų ir autorių teises ginančiomis asociacijomis LATGA ir AGATA paminėjo organizuodami mėgstamiausių lietuviškų dainų apdovanojimus. Pirmadienio vakarą Mindaugo „Maximoje“ Vilniuje vykusio renginio metu buvo paskelbtas mėgstamiausių lietuviškų dainų dešimtukas, apdovanoti šių dainų atlikėjai ir autoriai. O Mindaugo „Maximos“ duris papuošė asociacijų LATGA ir AGATA inicijuotas simbolinis lipdukas „Čia muzika skamba legaliai“, kuriuo siekiama paskatinti ne tik visuomenę, bet ir verslą muzikos klausytis legaliai.

 

Teisutis Makacinas_Linas Strockis_Rolandas Mackevicius_Donny Montell_Kristina Meide

„Tik legaliai klausydami muzikos remiame muzikos kūrėjus ir atlikėjus. Kaip tik dėl to net pusė mūsų parduotuvėse grojamos muzikos – lietuvių autorių ir atlikėjų kūriniai. Labai svarbu, kad muzikos autoriams ir atlikėjams būtų sąžiningai atlyginama, todėl vertiname „Maximos“ partnerystę su autorinėmis teisėmis besirūpinančiomis asociacijomis ir garsiausiais Lietuvos atlikėjais ir autoriais. Neabejoju, kad Pasaulinės muzikos dienos šventimas šiemet padės dar labiau didinti žmonių sąmoningumą autorinių teisių atžvilgiu, o mūsų pirkėjams primins, kad kasdien mūsų parduotuvėse girdėdami garsiausių Lietuvos autorių kūrinius kartu prisidedame prie lietuviškos muzikos plėtros“, – sako Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Renginyje dalyvavusi dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu dėkojo „Maximai“ už puoselėjamą muzikinę kultūrą Lietuvoje – atlikėjų ir autorių palaikymą per „Maximos“ parduotuvėse skambančią muziką. „Ačiū „Maximai“ už tai, ką daro, už tai, kad čia skamba legali muzika, nes tik dėl to ji gali gyvuoti“, – sakė dainininkė Jazzu.

Jai antrina ir ketvirtąją vietą mėgstamiausių lietuviškų dainų rinkimuose užėmęs Andrius Mamontovas. „Mano noras, kad lietuviška muzika visuomet pasiektų klausytoją ir tam niekada nebūtų trukdoma. Todėl džiaugiuosi, kad lietuvių atlikėjų ir autorių kūriniai skamba ir prekybos centruose, ir svarbiausia – legaliai“, – sako A. Mamontovas.

Būtent siekiant pabrėžti muzikos legalumo svarbą, renginio metu „Maximos“ generalinė direktorė, žinomi atlikėjai Donatas Montvydas, Radistas Rolandas Mackevičius, LATGA Tarybos prezidentas, kompozitorius, profesorius Teisutis Makačinas ir AGATA muzikos licencijų skyriaus vadovas Mindaugas Budvytis atidengė pagrindines Mindaugo „Maximos“ įėjimo duris paženklinusį, asociacijų LATGA ir AGATA inicijuotą simbolinį lipduką „Čia muzika skamba legaliai“. Mažesne šio lipduko formato versija ateityje minėtos asociacijos ženklins ir kitus lojalius foninės muzikos naudotojus, pirmiausia – „Maximos“ tinklo parduotuves.

Kristina Meide_Mindaugas Budvytis_Donny Montell_Rolandas Mackevicius_Linas Strockis_Teisutis Makacinas

Pirmadienio vakarą vykusios muzikinės šventės metu paskelbtą mėgstamiausių lietuvių dainų dešimtuką rugsėjo mėnesį pirkėjai išrinko iš 30 dažniausiai „Maximose“ šiais metais skambėjusių lietuvių atlikėjų ir autorių dainų. Susumavus rezultatus pirmąją vietą laimėjo Donny Montell ir Radistų daina „Wicked Games“. Laimėtojai buvo apdovanoti pinginiu 1000 eurų prizu, kurį įsteigė asociacijos LATGA ir AGATA. Antrąją vietą užėmė Lemon Joy kūrinys „Kažkada“, trečiąją – „Colours of Bubbles“ daina „Home“. Visi mėgstamiausiųjų dainų dešimtuko atlikėjai buvo apdovanoti „Maximos“ meistrų pasididžiavimu – originaliais tortais su atlikėjų atvaizdais.

Dar viena šventės vinimi tapo specialiai šiam renginiui pagaminta muzikinė dėžė, leidusi kiekvienam šventės dalyviui ir Vilniaus Mindaugo g. „Maximos“ pirkėjui išsirinkti, gyvos muzikos grupės atliekamą, vieną iš mėgstamiausiųjų dešimtuko dainą.

Jazzu_Kristina Meide

Pasaulinę muzikos dieną „Maxima“ švęs visą spalio mėnesį – lietuviškos muzikos gerbėjų atrinktos, mėgstamiausios 10 dainų visą mėnesį „Maximos“ parduotuvėse skambės triskart dažniau. Bet prieš tai, pirmąją spalio savaitę „Maximos“ parduotuvėse skambės mėgstamiausių atlikėjų – Donny Montell, „Lemon Joy“, „Colours of Bubbles“, Andriaus Mamontovo, „Sisters on Wire“ ir „Biplan“ sudaryti jų mėgstamiausių dainų grojaraščiai.

Mėgstamiausių lietuviškų dainų, skambančių „Maximoje“, dešimtukas:

  1. Radistai ft. Donny Montell „Wicked Games“ (muzika Karolio Labanausko ir Lino Strockio, tekstas Karolio Labanausko, Lino Strockio ir Donato Montvydo)
  2. „Lemon Joy“ „Kažkada“ (muzika ir tekstas Igorio Kofo)
  3. „Colours of Bubbles“ „Home“ (muzika ir tekstas Julijaus Aleksovo)
  4. Andrius Mamontovas „Aitvarai“ (muzika ir tekstas Andriaus Mamontovo)_
  5. Leon Somov&Jazzu „Sugalvoki norą“ (muzika Leono Somovo, tekstas Justės Arlauskaitės
  6. Ieva Narkutė „Raudoni vakarai“ (muzika ir tekstas Ievos Narkutės)
  7. „Sisters on Wire „Parallel World“ (muzika ir tekstas Olego Jerochino ir Filipo Gusevo)
  8. Beisoul & Einius „Summer rain“ (muzika ir tekstas  Artūro Žabo ir Einiaus Jaručio)
  9. „Naktinės personos“ „Laikas gyventi“ (muzika Alano Chošnau, tekstas Aro Vėberio, aranžuotė Vito Vaičiulio)
  10. Biplan „Amore“ (muzika ir tekstas Maksimo Melmano, Olego Aleksejevo ir Sergejaus Savčenko)

Apie bendrovę „Maxima LT“

 

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šiemet mini savo 25-erių metų veiklos sukaktį. Tradicinės „Maximos“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena iš didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausias darbo vietų kūrėjas Lietuvoje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 238 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau kaip 550 tūkst. pirkėjų.

 

Apie Asociaciją LATGA

 

Asociacija LATGA – 28-tus metus veikianti ir daugiau kaip 5 tūkstančius įvairių sričių Lietuvos autorių (tarp jų – ir daugiau nei 2000 muzikos ir /arba dainų tekstų kūrėjų) vienijanti bendrija, kuri taip pat Lietuvoje atstovauja daugiau nei 2 mln. muzikos kūrėjų iš viso pasaulio.

 

Apie AGATA

AGATA – visą pasaulį apjungianti kūrybingų žmonių bendruomenė, kurią sudaro daugiau nei 60 tūkst. Lietuvos ir viso pasaulio dainininkų, muzikantų, aktorių ir muzikos leidėjų.

Daugiau informacijos:

Jaunius ŠPAKAUSKAS,

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorius

Naujienos iš interneto