Lentvaryje – pilni linksmybių „Rudens aruodai“

DSC_0441-768x512

 Jau tradicine tapusi Lentvario derliaus šventė spalio antrosios sekmadienį papuošė miestą linksmybių ir rudens gėrybių gausa. Nuo ankstyvo ryto Bažnyčios gatvėje išsirikiavo mugės prekeiviai, viliojantys lentvariečius kvapais ir spalvomis, bei įstaigų įsirengti kiemeliai su gražiausiais darbais. Derliaus šventė, kaip įprasta, sutapo su Šv. Pranciškaus, Lentvario parapijos globėjo atlaidais, tad ir sekmadieninės mišios Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje, buvo neeilinės. Paskutinį kartą nuskambėjus bažnyčios varpams, aikštėje prasidėjo „Rudens aruodų“ šurmulys. Paskelbus šventės pradžią, susirinkusius sveikino ir gausaus derliaus linkėjo ne tik organizatoriai – Lentvario kultūros rūmai, tačiau ir nemažas būrys šventėje dalyvavusių svečių, valdžios atstovų. Savo apsilankymu šventės svečius nustebino ir Lentvario miestą kūrusių iškilių asmenybių palikuonės – tai Vladislavo Tiškevičiaus provaikaitė Lala Vilbraham (gim. Klara Micelska) ir garsiojo architekto Andre, sukūrusio miesto parką, provaikaitė Fransuaza Andre. Jas lentvariečiams pristatė klebonas Gintaras Petronis, prieš tai pasveikinęs susirinkusiuosius ir palaiminęs derlių. Kadangi spalio 1 – ąją minima ir Senjorų diena, sveikatos ir stiprybės linkėdami sveikinome garbaus amžiaus mūsų bendruomenės narius – dovanų kraitė, padedant merei Editai Rudelienei, buvo įteikta pensininkų draugijos „Bočiai“ atstovėms. Senjorams skirtas buvo ir pirmasis muzikinis numeris – Ryčio Stanišausko atlikta daina „Kai tu šalia“. Skanaudami šv. Pranciškaus košę, kuria vaišintis kvietė seniūnas Vytas Rukšėnas, žiūrovai stebėjo Lentvario mokyklų kolektyvų pasirodymus. Pirmieji – Lentvario pradinės mokyklos, visuomet aktyviai dalyvaujančios miesto renginiuose, liaudiškų šokių kolektyvas „Spindulėlis“, vadovaujamas Rimutės Blikertienės. Juos sekė Irinos Zaveckajos vedami rusų liaudies kūrybą atlikusio kolektyvo „Treščiotki“ nariai, atstovavę „Versmės“ gimnaziją. Su šokiais į aikštelę išėjo ir Motiejaus Šimelionio gimnazijos tautinių šokių kolektyvas, vadovaujamas Vilimos Klimaikienės, bei iš Rykantų universalaus daugiafunkcio centro atvykę Birutės Gedvilaitės – Jodko ugdomi mažieji šokėjai. Lentvario kompleksinių paslaugų šeimos centro auklėtinės deklamavo rudeniškas eiles, o Henriko Senkevičiaus gimnazijos moksleivės iš Edvardo Mogilnickio vadovaujamo kolektyvo „Prząsnyczka“ atliko lenkų liaudies dainas. Svečiai iš Rykantų atsivežė ne tik šokančius vaikus, tačiau ir linksmą pramogą, kurioje galėjo dalyvauti bet kuris žiūrovas – bulvių mėtymo konkursą, kurio nugalėtojos buvo apdovanotos kvietimais į šį mėnesį Rykantuose vyksiantį Katažynos Zvonkuvienės koncertą.

Pasirodymus baigus moksleivių kolektyvams, buvo apdovanoti obuolinių patiekalų konkurso dalyviai. Konkurso komisijos pirmininkė merė Edita Rudelienė kartu su kitais komisijos nariais gyrė kepėjus, kurie pagamino įvairiausių gardžių pyragų. Savo pačių kepti pyragai puošė visų dalyvavusių įstaigų kiemelius: tai Lentvario pradinės mokyklos, Versmės ir Henriko Senkevičiaus gimnazijų, Carito dienos centro „Akimirka“, Rykantų universalaus daugiafunkcio centro, Lentvario šeimos kompleksinių paslaugų centro bei Lietuvos lenkų sąjungos Trakų skyriaus Lentvario ratelio atstovų. Kai buvo išdalinti apdovanojimai už pyragus, tęsėsi šokiai bei dainos, kurias puoselėja įvairių tautų meno kolektyvai. Lietuvių liaudies šokiais linksmino ir ir kartu šokti pakvietė lentvariečiams gerai pažįstamų Lentvario kultūros rūmų kolektyvų „Lendvarė“ ir „Jaunimėlis“ nariai, vadovaujami Rimutės Blikertienės, lietuviškas dainas traukė Ingos Okuškienės vadovaujamas ansamblis „Klevynė“ ir Lentvario politinių kalinių ir tremtinių choras „Viltis“, kurio vadovas Eugenijus Barkovskis padainuoti drauge prikalbino ir daugelį žiūrovų. Kiti du Lentvario kultūros rūmų kolektyvai atliko lenkų liaudies kūrybą – tai žavios kolektyvo „Landwarowianka“ dainininkės (vadovė – Valentina Trusevič) ir kapela „Randez-vous“ (vadovė – Božena Beliak).

 Šventės koncertinę programą pabaigti garbė atiteko svečiams – Dariušo Nedveckio vadovaujamam Trakų kultūros rūmų rusų liaudies dainų kolektyvui „Zabava“, kuris užkrėtė savo energija ir plačiomis šypsenomis, bei iš Onuškio atvykusiai Gražinos Kulbickienės vadovaujamai liaudiškos muzikos kapelai – su jų dainomis lentvariečiai patys susibūrė į ratelius šokiams. Tačiau ne tik šokiais ir dainomis „Rudens aruodai“ buvo pilni – šventės lankytojai dalyvavo ir Lentvario bibliotekos kūrybinėse dirbtuvėse, apžiūrėjo moksleivių kurtus darbus, vaišinosi ir pirko mugės dalyvių atvežtus gaminius ir amatininkų kūrinius, o šventės dalyviai gavo ir Lentvario kultūros rūmų paruoštų dovanų.

Lentvario kultūros rūmų vardu direktorė Ieva Skaistytė nuoširdžiai dėkoja visiems dalyviams – meno kolektyvams, miesto švietimo įstaigoms, svečiams iš Rykantų, Trakų ir Onuškio, už pagalbą organizuojant šventę – Lentvario seniūnijai, taip pat – prie „Rudens aruodų“ įgyvendinimo prisidėjusiai Lentvario parapijai, Lietuvos lenkų sąjungos Trakų rajono skyriui ir šventę rėmusiai Trakų rajono savivaldybei. Lauksime Jūsų ir kituose renginiuose, o kitąmet vėl būtinai pakviesime į Derliaus šventę. Linkime, kad ją lydėtų dar didesnė gausa.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto