- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Trakuose lankėsi svečiai iš Kupiškio

20170923_154954 [1]

Rugsėjo 23 d. Trakų suaugusiųjų mokymo centras sulaukė svečių iš Kupiškio policijos komisariato, Trakų rajono policijos komisariato, Kupiškio ir Trakų rajono mokyklų. Susitikimo tikslas buvo pasidalyti gerąja patirtimi bei bendradarbiavimo galimybėmis tarp policijos ir jaunimo.

20170923_112237 [2]

Kupiškio policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Gintarė Šližytė pristatė vykdomą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos prevencinį projektą „STOP smurtui mano aplinkoje“, kurio tikslas – vykdant smurto artimoje aplinkoje bendrąją, individualiąją ir situacinę prevenciją ugdyti šeimos kultūrą, socialinę šeimos narių tarpusavio atsakomybę bei pagalbą, formuoti tėvystės įgūdžius, plėtoti pozityvius auklėjimo metodus šeimoje, vykdyti krizinio nėštumo prevenciją ir teikti pagalbą krizinio nėštumo atvejais, skatinti šeimų telkimąsi, teikti pagalbą įveikiant skyrybų krizes, sunkumus dėl įvairių priklausomybių. Svečiai iš Kupiškio parengė praktinių ir meninių užsiėmimų veiklas, kuriomis norėjo pasidalyti su mūsų rajono jaunimu.

20170923_134853 [3]

Užsiėmimų įvairovė leido mokiniams pasirinkti veiklas pagal savo pomėgius. Psichologė Aurelija Kukenienė skaitė paskaitas apie šeimos kultūrą ir socialinę šeimos narių tarpusavio atsakomybę bei pagalbą. Laisvalaikio organizatorė Violeta Šabrinskienė užėmė mokinius kuriant draugystės apyrankes bei rankinių atšvaitus. Dalis mokinių pasirinko meno užsiėmimus su Gintare Šližyte ir Dale Šližiene. Kartu su gitaros skambesiu aidėjo žinomų dainų žodžiai.

20170923_144930 [4]

Renginio kulminacija buvo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Vlados Černienės ir tyrėjos Oksanos Klimaševskos surengtas protų mūšis „Mano Lietuva“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Mokiniai turėjo įveikti keturis nelengvus turus, kur buvo tikrinamos jų žinios, pastabumas, loginis mąstymas ir komandinio darbo įgūdžiai. Komanda nugalėtoja „Geltonieji“ apdovanoti padėkos raštais ir dovanomis, o likusios komandos apdovanotos atminimo dovanėlėmis.

Šis renginys puikus tuo, kad mokiniai buvo skatinami bendrauti, dirbti komandoje, nebijoti atskleisti savo sugebėjimus.

20170923_154611 [5]

Džiaugiu buvo išgirsti, kad diena nepraėjo veltui. Tikimės, kad šis renginys ir toliau skatins jaunimą būti draugais, piliečiais neabejingais kitų žmonių ir savo šalies gerovei.

Renginį organizavo Trakų suaugusiųjų mokymo centras, Kupiškio prevencijos centras ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatas.

Diana KOSOVSKIENĖ,

Trakų suaugusiųjų mokymo centro

direktorės pavaduotoja ugdymui

Vlada ČERNIENĖ,

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Trakų rajono policijos komisariato bendruomenė pareigūnė