Tarptautinis projektas „4 UNITY & ART” įsibėgėja

Koncertas (2)
Trakų meno mokyklos kolektyvo „Žvaigždūnė“ šokėjai – festivalyje „4 UNITY & ART“ Gyžicke

„4 UNITY & ART“ (keturių vienybė ir meistriškumas) – tai yra tarptautinio projekto „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir pritaikymas Trakų ir Gižycko rajonuose“ meninė dalis. Projekto partneriai – Trakų rajono savivaldybė, Trakų meno mokykla, Gižycko miestas ir rajonas Lenkijoje. Projekto objektas yra renovuojami pastatai Lietuvoje ir Lenkijoje (Trakuose – meno mokykla) ir meninės veiklos.

 Baigiantis mokinių atostogoms, rugpjūčio 26–28 d., Trakų meno mokyklos kolektyvo „Žvaigždūnė“ šokėjai dalyvavo festivalyje „4 UNITY & ART“ Gyžicke. Mokiniai pasirodė su įvairių žanrų šokių programa, koncertavo kartu su lenkų šokių kolektyvais. Išvyka buvo puikiai suorganizuota, todėl atlikus svarbius darbus liko laiko smagioms šėlionėms, apsilankymui baseine ir boulinge, dažasvydžiui, nakties žygiui pėsčiomis, įspūdingiems atrakcionams, o svarbiausia – draugystei ir vienas kito pažinimui.

Jau rugsėjo 11–18 d. į kūrybinę stovyklą Gižycke išvyksta kita Trakų meno mokyklos mokinių grupė – Auštadvario skyriaus dailės ir šokio mokiniai bei trakiškiai muzikantai. Kūrybinių užsiėmimų temos bus teatras, dailė, šokiai, kūrybinės dirbtuvės, kuriose dalyvaus ir Lenkijos moksleiviai. 2018 m. analogiškas festivalis ir kūrybinė stovykla vyks Trakuose.

Žvaigždūnė_
Trakų meno mokyklos kolektyvo „Žvaigždūnė“ šokėjai – festivalyje „4 UNITY & ART“ Gyžicke

Labai džiaugiamės, kad Trakų meno mokyklos moksleiviams šis kaimyninių šalių ir miestų įsitraukimas į bendrą projektą leidžia ne tik ugdyti kūrybinius gebėjimus, bet ir pažinti Gižycko miestą ir rajoną, apylinkių gamtą, istorinius paminklus ir žmones.

Trakų meno mokyklos informacija

Naujienos iš interneto