Funkcinio judėjimo centras Trakuose

Trakuose, Birutės g. 48a, įsikūręs Funkcinio judėjimo centras nuo š. m. spalio 4 d. pradės konsultuoti sporto ir sveikatos klausimais, taip pat  bus renkamos grupės funkcinėms treniruotėms. Užsiėmimus ves sporto kineziterapeutas Laurynas Gumbis, ergoterapeutė, trenerė Viktorija Kovalskaja.

  •  Funkcinės treniruotės yra geriausias sporto ir medicinos derinys lavinant savo kūną. Tai treniruotės, orientuotos į gyvenimiškoje praktikoje pritaikomus judesius. Ką tai reiškia? Jei darže ravint, Jums skauda nugarą, tikrai nereikėtų liautis ravėjus, o treniruoti ravėjimui reikalingus ištvermingus ir stiprius nugaros, pilvo, kojų raumenis. Šie raumenys padeda išvengti išvaržų arba tvarkytis su jau turimomis. Ar tai padės padailinti linijas? Žinoma. Ar visą vasarą atsispaudimus, prisitraukimus darantys ir bėgiojantys vyrukai prastai atrodo? Tai viskas dėl jų kūno svorio. O kaip dėl kūno masės mažinimo ir antsvorio? Mokslo jau gana seniai ištirta, kad gerinant sveikatą savo kūno svoriu atliekami pratimai žymiai efektyvesni nei kilnojant per sunkius geležies gabalus. Pasaulyje bėgama nuo vadinamųjų štanginių. Kodėl? Todėl, kad mes gyvenime netupiame su 100 kg rankinėmis ar nebandome gulėdami sode atstumti nuo savęs 120 kg sveriančių maišų. Tad kokia prasmė kelti per didelius svorius? Kėlimo metu per daug apkraunama sąnariai, raiščiai, sausgyslės, o perkrovos neatlaikius, atsiranda jų plyšimų, spazmų ar patempimų. Visa tai veda prie traumų, po kurių jau tenka reabilituotis funkciniais pratimais. Viso to galima išvengti derinant krūvius.
  • Ar moteris arba vyras, visą dieną sėdėję darbo vietoje su skaudama nugara ir vėliau nubėgę į sporto salę daryti pritūpimų su papildomu svoriu, galės sveikai pasiekti norimų rezultatų? Vargu, o jei ir pavyks, tai tik sveikatos sąskaita – už tai anksčiau ar vėliau teks susimokėti. Tokių pačių rezultatų galima pasiekti mažiau save žalojant, turėtume lavinti savo kūną fiziniu krūviu visapusiškai, o ne statiškai.
  • O kaip dėl profesionalaus sporto? Profesionalus sportas tikrai nėra geriausias sveikatinimo pavyzdys. Todėl pačios geriausios sporto komandos atlieka funkcinius stabilizacijos pratimus, kurie padeda atlaikyti didžiausius treniruočių krūvius kiekvieną dieną. Netikite? Paklauskite mūsų krašto olimpiečių.
  • O kaip dėl traumų? Funkciniai pratimai taikomi ir klinikose, ligoninėse, reabilitacijos centruose kaip atstatomieji pratimai po patirtų traumų. Žinoma, jie yra parenkami kiekvienam individualiai pagal traumos pobūdį.
  • Bet ką turėčiau daryti, jei man patinka kilnoti didžiausius svarmenis, nes visi juos kilnoja? Kaip ir minėjau, profesionalai derina fizinius krūvius, tai reiškia, kad išmokus atlikti funkcinius pratimus, galima save apsaugoti nuo galimų traumų užsiimant sunkiąja atletika, kultūrizmu ar bet kokiu kitu Jums patinkančiu sportu.

Funkcinio judėjimo centre bus atliekama:

  •  Individualių fizinių gebėjimų (judesių amplitudės, sąnarių mobilumo, raumenų ištvermės) testai
  • Raumenų susitraukimo ir atsipalaidavimo savybės nustatymas bei pagalba lavinant, atstatant raumenis (compex 8.0)
  • Atliekamų judesių (pritūpimo, įtūpsto, atsispaudimo ir kt.) FMS įvertinimo testai
  •  Raumenų disbalanso įvertinimo testai
  •  Kūno kompozicinių savybių nustatymas (kūno sudėties analizatoriumi)

Drauge sieksime užsibrėžtų rezultatų funkcinio judėjimo salėje

Linkėjimai,
sporto kineziterapeutas
Laurynas Gumbis


Kontaktai

Funkcinio judėjimo centras
Birutės g. 48 a, Trakai,
tel. 8605 48 893,
el. p.
laurynas.gumbis@gmail.com

Naujienos iš interneto