- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Trakietėms V. Urbonaitei ir K. Kralikaitei – pasaulio čempionato 4-oji vieta ir kelialapis į Argentiną!

Trakuose besibaigiančiame 2017 metų pasaulio jaunių (iki 19 metų) irklavimo čempionate Lietuvos rinktinės lyderės – dvivietę be vairininko irkluojančios Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė – užėmė 4-ąją vietą.

 

[1]
K. Kralikaitė (kairėje) ir V. urbonaitė

Prieš finalą 16-metės sportininkės teigė, kad svarbiausias jų tikslas besivaržant su vyresnėmis konkurentėmis – pelnyti kelialapį į 2018 metų jaunimo olimpines žaidynes, kurios vyks Argentinoje. Tam reikėjo finale aplenkti bent vieną varžovių įgulą ir patekti į pirmąjį penketuką.

Pirmąjį tikslą įgyvendinti pavyko labai greitai – jau distancijos pradžioje mūsų komanda tvirtai aplenkė Kinijos irkluotojas ir vis didino savo pranašumą prieš jas.

Įveikus 1 km Lietuvos irkluotojos buvo penktos, tačiau antrojoje trasos dalyje sugebėjo įsiterpti į kovą dėl medalių. Dar po 500 metrų lietuvaitės aplenkė Vokietijos komandą ir pakilo į ketvirtąją vietą.

[2]Paskutinėje distancijos dalyje V. Urbonaitei ir K. Kralikaitei pavyko pavyti ir aplenkti dar ir Italijos komandą, tačiau tuo metu trečiąją poziciją susigrąžino ir bronzos medalius iškovojo labai galingai finišavusi Vokietijos ekipa. Lietuvos irkluotojos 2 km nuirklavo per 7 min. 43,47 sek., o Vokietijos – per 7 min 40,95 sek.

[3]
K. Kralikaitė ir V. Urbonaitė su treneriu

Pasaulio čempionėmis tapo Rumunijos irkluotojos (7.35,83), vicečempionėmis – Graikijos (7.38,79).

Šaltinis: http://www.lif.lt

Juozo Vercinkevičiaus nuotr.