- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Kūrybingų vaikų vasaros dienos stovykla Trakuose

Antrus metus iš eilės Trakų krašto tradicinių amatų centre, Trakuose, vaikus kvietė žalioji edukacinė erdvė – kūrybingų vaikų vasaros dienos stovykla.

[1]

Stovykla, kurios tikslas – vaikų kūrybingumo, savarankiškumo ir tautinio suvokimo ugdymas, vaikams atvėrė naujas bendravimo ir saviraiškos galimybes. Stovyklos vadovė charizmatiškoji Rasa Pavilionienė bei keletas savanorių kas dieną su vaikais leisdavosi į nuotykius.

Blogo oro šią lietingą vasarą nebuvo: balos – jėga (!!!), mankšta prie Trakų pilies, maudynės, žygiai. Gražiausi – piliakalniai, jie padeda patirti pasakojamos istorijos didybę; įdomiausia pažintis – su žaliomis varlėmis botaniniame draustinyje bei žaibų nugairinti medžiai; paslaptingiausias – legendomis apipintos Trakų krašto gamtos, kraštovaizdžio grožis, o kur dar nuotykiai…

Įvairių užsiėmimų ir edukacinių pamokų metu vaikai susipažino su augalais, ugdė teisingą požiūrį į sveiką gyvenseną, mokėsi gražaus, tolerantiško bendravimo, dirbti komandoje, lavino kūrybiškumą – visų jų darbai spalvingi ir unikalūs, dabar tikrai kiekvienas moka piešti augalais, kurti ir sekti pasakas, fantazuoti… Fantazuoti jie visada mokėjo – čia tobulino įgūdžius.

Paskutinę stovyklos dieną buvo sunkiausia – vaikai jau laukė kitų metų vasaros. Prasmingai praleisti atostogas kartu su šaunia Trakų tradicinių amatų centro komanda kviesime ir kitąmet!

 

Alexandra KARPICHENE,

Trakų krašto tradicinių amatų centro kultūrinės veiklos koordinatorė