Kūrybingų vaikų vasaros dienos stovykla Trakuose

Antrus metus iš eilės Trakų krašto tradicinių amatų centre, Trakuose, vaikus kvietė žalioji edukacinė erdvė – kūrybingų vaikų vasaros dienos stovykla.

Stovykla, kurios tikslas – vaikų kūrybingumo, savarankiškumo ir tautinio suvokimo ugdymas, vaikams atvėrė naujas bendravimo ir saviraiškos galimybes. Stovyklos vadovė charizmatiškoji Rasa Pavilionienė bei keletas savanorių kas dieną su vaikais leisdavosi į nuotykius.

Blogo oro šią lietingą vasarą nebuvo: balos – jėga (!!!), mankšta prie Trakų pilies, maudynės, žygiai. Gražiausi – piliakalniai, jie padeda patirti pasakojamos istorijos didybę; įdomiausia pažintis – su žaliomis varlėmis botaniniame draustinyje bei žaibų nugairinti medžiai; paslaptingiausias – legendomis apipintos Trakų krašto gamtos, kraštovaizdžio grožis, o kur dar nuotykiai…

Įvairių užsiėmimų ir edukacinių pamokų metu vaikai susipažino su augalais, ugdė teisingą požiūrį į sveiką gyvenseną, mokėsi gražaus, tolerantiško bendravimo, dirbti komandoje, lavino kūrybiškumą – visų jų darbai spalvingi ir unikalūs, dabar tikrai kiekvienas moka piešti augalais, kurti ir sekti pasakas, fantazuoti… Fantazuoti jie visada mokėjo – čia tobulino įgūdžius.

Paskutinę stovyklos dieną buvo sunkiausia – vaikai jau laukė kitų metų vasaros. Prasmingai praleisti atostogas kartu su šaunia Trakų tradicinių amatų centro komanda kviesime ir kitąmet!

 

Alexandra KARPICHENE,

Trakų krašto tradicinių amatų centro kultūrinės veiklos koordinatorė

 

Naujienos iš interneto