Filmų peržiūra Lentvaryje

Liepos mėnesį Lentvario kultūros rūmai paruošė lengvą ir neįpareigojančią pramogą vasarojantiems lentvariečiams. Liepos 25 ir 31 d. Lentvario geležinkelio stoties antrajame aukšte vyko lietuviškų filmų peržiūra. Susirinkusiesiems buvo parodytas lietuviškas pilnametražis dokumentinis filmas „Ežerų dugne“, pasakojantis apie mūsų šalies vandenų gelmes, bei pristatytas filmas „Pokalbiai rimtomis temomis“, paliečiantis svarbius gyvenimo aspektus ir suteikiantis minčių apmąstymui ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Pasak Lentvario kultūros rūmų renginių koordinatorės Lėjos Virganavičiūtės, lietuviški filmai buvo pasirinkti dėl kelių priežasčių: daugelis žmonių ir taip dažniausiai žiūri užsienietiškus filmus – daug daugiau jų rodo kino teatrai, jie prieinamesni internete ir virtualiose nuomos platformose, o lietuviški būna mažiau išreklamuoti ir progų juos pamatyti mažiau, ypač, jei tai dokumentika, o ne koks populiarus žanras, kaip romantinė komedija ar veiksmo filmas. Mums taip pat rūpėjo atkreipti dėmesį į mūsų lietuvių kūrėjus, akcentuojant, kad tarp jų yra gerų filmų kūrėjų, taip paremiant jų kūrybą. Lentvario kultūros rūmai norėjo, kad pasirinkti filmai nebūtų vien tuščia pramoga, o paskatintų žiūrovą daugiau sužinoti ir susimąstyti, o tai labiau įgyvendinama, kai yra kalbama apie kiekvienam iš mūsų artimus ar bent truputį pažįstamus ir smalsumą žadinančius dalykus. Svarbi priežastis, nulėmusį lietuviško kino pasirinkimą buvo ir ta, kad leidimą rodyti filmą daug lengviau gauti, kai filmo platintojai yra Lietuvoje.

Dar pernai atsirado mintis rodyti filmus, tačiau įgyvendinti pavyko tik šiemet, liepos mėnesį. „Deja, filmų peržiūrų nuolatine veikla paversti neketiname, tačiau kartais kinui skirtų renginių galima tikėtis, – sako Lentvario kultūros rūmų direktorė Ieva Skaistytė. – Džiugu, kad gyventojai aktyviai domėjosi ir dalyvavo filmų peržiūrose, tad jei kas nors neturėjo progos pamatyti filmų ir ateityje norėtų sudalyvauti filmų peržiūrose didžiajame ekrane, kviečiame sekti Lentvario kultūros rūmų naujienas užsisakant naujienlaiškį (parašykite mums el. p. lentvariokultura@gmail.com) ir nepraleisti kitų renginių“. Anot Lentvario kultūros rūmų darbuotojų, pagrindinis šio renginio tikslas – suteikti lentvariečiams turtingesnį laisvalaikį, kartu ir smagiai, ir įdomiai praleisti laiką, praturtinant savo žinias.

Ana Marija NEDELKO,

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos studijų studentė, Lentvaris

Alicijos Ramaneckienės nuotr.

PrintProjektą „Lentvario miesto kultūros paveldo sankirtos ir perspektyva“ remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Naujienos iš interneto