Prie Lentvario ežero nuaidėjo „Dvarokas“

thumb.php

Praėjusį saulėtą šeštadienį, liepos 22 – ąją Lentvario ežero pakrantėje susirinko ne tik lentvariečiai, bet ir muzikos gerbėjai iš kitų miestų – čia pirmą kartą vyko roko ir akustinės muzikos festivalis „Dvarokas”. Lentvario kultūros rūmų inicijuotame projekte pasirodė šešios grupės pristačiusios savo programas.

Puikus vasariškas oras džiugino nuo pat ankstyvo ryto, kai vyko pasirengimas, o muzika skambėti pradėjo vėlyvą popietę – pirmasis į sceną su gitara užlipo lentvarietis Benignas Grybauskas iš grupės „Kosmo Kazys”. Paskui jo – net iš Kauno atvykę grupės „Zomšinė Mėnulio pusė” vaikinai, švelniomis roko melodijomis aptaisę tiek savo kūrybą, tiek ir netikėtas šiam stiliui dainas, pavyzdžiui, maestro Stasio Povilaičio hitus. Puikia nuotaika pasižymėjo ir kitus užkrėsti sėkmingai pabandė labai jaunų ir entuziastingų atlikėjų grupė „Džemas”, kaip ir sekantys pasirodę jų kolegos „Synonimus”, atlikę 7 – ojo dešimtmečio ir bliuzo elementais pagardintą roko muziką. Neabejotinai energingiausi ir daugiausiai lankytojų šokti privertę – „Hill Top Sheep” grupės nariai, o vakarą kiek lyriškiau pabaigė Lietuvos indie roko scenoje jau nemažai pasižymėję „Condor Avenue”.

    Buvo ir daugiau priežasčių aplankyti festivalį, nei tik gera muzika: į svečius atvyko ir gyvūnų teisių organizacijos „Tušti Narvai” atstovai, renginio lankytojus kvietę į įdomią viktoriną, kurioje daugelis sužinojo anksčiau negirdėtų faktų apie gyvūnus – pavyzdžiui, kad žuvys viena kitai išreiškia prieraišumą glaustydamosi šonais. Ištroškusius ir išalkusius gelbėjo „Kava visiems” baristų ruošta kava, šalti vaisių kokteiliai bei sotūs „Pilialaukio” restorano patiekalai. Kad pramogų pakaktų, užtikrino vien jau pati aplinka – vieni muzikos garsų klausėsi ir plaukiodami ežere ar žaisdami tinklinį, kiti – prisėdę saulėtoje pievoje su seniai matytais draugais.

    „Dvarokas” mums parodė, kad Lentvaryje yra roko muzikai neabejingų žmonių, o dėl mėgstamų grupių pasirodymų čia atvykti nepatingi ir vilniečiai. Tikimės, kad ir jūs apsilankę puikiai praleidote laiką ir viliamės „Dvaroką” paversti kasmete tradicija. Už tai, kad šiemet Lentvario kultūros rūmams padėjo įgyvendinti šią idėją, nuoširdžiai dėkojame projektą patvirtinusiai Trakų rajono savivaldybės Jaunimo tarybai, rėmėjams – Trakų rajono savivaldybei bei įmonėms „Pilialaukis”, „Elektros pasaulis”, „Mijuda” „Fortuna group“, „Abros“, partneriams – Lentvario seniūnijai ir VšĮ Liverpool.

      Daug puikių „Dvaroko” akimirkų užfiksuota nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kuriuos galite rasti Lentvario kultūros rūmų „Facebook” paskyroje. Ten pat sužinosite ir apie ateinančius renginius, kuriuose laukiame Jūsų!

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto