Po apklausos patikslintas Bevardžio ežero aplinkos tvarkymo projektas

Trakų rajono savivaldybės administracija informuoja apie visuomenės apklausos dėl projekto „Teritorijos prie Bevardžio ežero Lentvaryje želdynų kūrimo ir tvarkymo supaprastinto techninio darbo projekto rengimas“ rezultatus.

Viešos apklausos metu buvo sudarytos galimybės balsuoti internetu arba užpildant apklausos lapus Lentvario m. seniūnijos patalpose. Apklausa vyko nuo 2017-06-27 iki 2017-07-14. Apklausos metu visi suinteresuoti gyventojai galėjo reikšti savo nuomonę dėl darbų, kurie būtų vykdomi nagrinėjamoje teritorijoje ir pasirinkti vieną iš trijų alternatyvių variantų: 1) projektas nevykdomas; 2) projekte numatomi tik būtini darbai, tokie kaip pažeistų, sausų ir negyvybingų medžių ir krūmų šalinimas (želdyno sanitarinės būklės gerinimas), invazinių augalų rūšių naikinimas ir naujų medžių bei krūmų sodinimas (želdinių kūrimas); 3) projekte numatomi 2 variante išvardyti būtini želdinių tvarkymo darbai ir įrengiama minimali infrastruktūra: paplūdimio tinklinio aikštelė arba šunų vedžiojimo aikštelė.
Iš viso apklausoje dalyvavo 1572 asmenys, iš jų už 1 variantą (projektas nevykdomas) balsavo 484 asmenys (31 proc.), už 2 variantą (numatomi tik būtini darbai) – 103 asmenys (6 proc.), už 3 variantą (numatomi būtini darbai ir minimali infrastruktūra) –
952 asmenys (61 proc.).
Konstatuojama, kad atsižvelgiant į visuomenės apklausos rezultatus, bus vykdomas projekto variantas, numatantis būtinus darbus, tokius kaip pažeistų, sausų ir negyvybingų medžių ir krūmų šalinimas (želdyno sanitarinės būklės gerinimas), invazinių augalų rūšių naikinimas ir naujų medžių bei krūmų sodinimas (želdinių kūrimas) bei projektuojant minimalios infrastruktūros (paplūdimio tinklinio aikštelės arba šunų vedžiojimo aikštelės) įrengimą.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto