Valstybės dienos šventė Lentvaryje

Liepos 6-oji, Lietuvos valstybės ir Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, Lentvaryje buvo atšvęsta su puikia nuotaika, susirinkus gausiam būriui lentvariečių ir svečių. Čia, kaip ir visame pasaulyje tą vakarą, skambėjo Tautiška giesmė, tačiau prieš susiburiant giedoti Lentvario kultūros rūmai pakvietė visus į filmo peržiūrą. Lentvario geležinkelio stoties antrame aukšte buvo rodomas meninės dokumentikos filmas „Vėjų žemė“ (rež. Ernestas Samsonas). Filmas atskleidžia mažai kam bežinomus Šventosios istorijos fragmentus, sykiu tai yra ir kalbėjimas apie žmogaus ryšį su sava ir svetima kultūra, tauta bei vieta, kurioje jis gimė ar gyvena – tai apmąstyti šią dieną ypač prasminga. Filmą pristatė ir apie kūrybinį procesą papasakojo į peržiūrą atvykusi prodiuserė Viktorija Jonkutė. Filmą su lentvariečiais, juos pasveikinusi Valstybės dienos proga, žiūrėjo ir Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

 

Po filmo peržiūros, nešini vėliavomis, skubėjome prie Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios. Būryje lentvariečių devintos valandos, kada nuskambės himnas, jau su dainomis laukė ir tremtinių choras „Viltis” (vad. E. Barkovskis). Po trumpą sveikinimo žodį tarė Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius bei parapijos klebonas Gintaras Petronis, kartu su visais himną giedojo ir savivaldybės tarybos narės Teresa Solovjova ir Jurgita Čirienė, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas. Piliakalnių, ant kurių himną giedojo daugelis lietuvių, Lentvario miestelyje nėra, tačiau mūsų miesto ansamblių – „Klevinės” ir „Lendvarės” nariai atliepė kitą šiųmetės šventės temą, pasipuošę tautiniais kostiumais. Ir pati gamta padėjo mums pajusti šventės iškilmingumą, Tautiškos giesmės aidus nuspalvindama auksiniu saulėlydžiu.

   Renginį rėmė Trakų rajono savivaldybė. Lentvario kultūros rūmai dėkoja visiems, taip vieningai susirinkusiems į šventę. Tikrai kartu giedosime himną ir kitąmet, o šį mėnesį lauksime visų kituose renginiuose. Liepos 11 d. 18 val. vyks fotografijų parodos „(Ne)matomas miestas” atidarymas ir „Gatvės gyvos” projekto autoriaus Alberto Kazlausko knygos “Vilniaus gatvės gyvos” pristatymas, o liepos 13 ir 17 dienoms jis parengė ekskursijas po Lentvarį, kurių metu tikrai išgirsite įdomių istorijų (pradžia – 18.30 val. prie Lentvario dvaro). Muzikos gerbėjai turėtų kalendoriuose pasižymėti liepos 22-ąją – tądien nuo 15 valandos į Lentvario ežero pakrantę kviečia roko festivalis „Dvarokas”.

 Naujienas apie renginius sekti ir nuotraukas iš jų peržiūrėti galite Lentvario kultūros rūmų „Facebook” paskyroje.

 Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto