„Užutrakio vakarai“ dovanoja muzikinę vasarą su pasaulio scenos meistrais

Muzikos festivalis „Užutrakio vakarai“ vėl kviečia į romantiškus pasimatymus Užutrakio dvare. Tryliktojo festivalio koncertai liepą ir rugpjūtį skambės prancūziška elegancija švytinčiame dvare ir jo erdvėse.

Ana Odintsova

Festivalio rengėjai lieka ištikimi tradicijai kviesti į originalius, išskirtinius pasirodymus, kurių bus ne vienas. Keli atlikėjai iš užsienio pirmąkart gros ne tik festivalyje, bet ir apskritai Lietuvoje.

„Užutrakio vakarus“ liepos 2 d. pradeda jauni, bet pasaulio scenose jau pripažinti talentai. Užutrakio rūmų Baltojoje salėje koncertuos lietuvių kilmės violončelės meistras Alexander Ramm ir pianistė Ana Odintsova. Jųdviejų parengta programa skambės pirmąkart Lietuvoje. Klausytojai turės gerą progą išgirsti dueto atliekamų F. Chopin, F. Mendelssohn, E. Grieg, N. Paganini kūrinių.

Ramm vardas ėmė dažnai mirgėti prestižinėse muzikos scenose po to, kai XV tarptautiniame P. Čaikovskio konkurse Maskvoje jis užėmė antrąją vietą. Violončelininkas iki tol jau buvo pasiekęs įspūdingų laimėjimų, bet laureato vardas garsiame konkurse suteikė naują postūmį jo muzikinėje karjeroje. Beje, P. Čiakovskio konkurse specialųjį akompaniatorės apdovanojimą pelnė ir A. Odintsova.

Jaunasis violončelės virtuozas pernai su Lietuvos kameriniu orkestru yra jau koncertavęs „Užutrakio vakaruose“. Tada, įkvėptas festivalio dvasios ir šiltos publikos, buvo užsiminęs apie sugrįžimą. Norams buvo lemta išsipildyti.

„Užutrakio vakaruose“ laukia ir kiti įspūdingi pasirodymai. Vieną iš jų liepos 30-ąją dovanoja Lietuvos kamerinis orkestras, kuriam diriguos Vilmantas Kaliūnas, ir klarneto meistras iš Vokietijos Marcus Krusche. Šio klarnetininko muzikavimu Lietuvos publika gėrėsis pirmą kartą.

Alexander Ramm

„Užutrakio vakarų“ rengėjai, kaip ir kasmet, į festivalio programą įtraukė originalų džiazo koncertą. Tad į džiazo vakarą rugpjūčio 13 d. kviečia specialiai festivaliui parengtą programą paruošę kelių šalių muzikantai: Marco Bernardi (saksofonas, Italija), David Barker (mušamieji, Nyderlandai), Yussif Barakat (kontrabosas, Ekvadoras), Vytautas Straižys (klavišiniai, Nyderlandai-Lietuva).

Rugpjūčio 20 d. festivalyje vėlgi – įspūdingas pasirodymas, Užutrakio dvare gros Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, skambės valtornos virtuozės iš Vokietijos Amandos Kleinbart solo partijos. Orkestrui diriguos maestro Juozas Domarkas, koncertą ves Viktoras Gerulaitis.

Pasak festivalio rengėjų, ir išrankiausia publika nebus nuvilta – laukia intensyvi muzikinė vasara Užutrakyje su didele koncertų įvairove. „Užutrakio vakarai“ visad žavi ir atlikėjų meistriškumu, ir išskirtine dvaro aplinka. Didieji koncertai vyksta rūmų baliustradoje, kurioje atsiveria milijono verta Trakų salos pilies panorama, o dalis publikos klausosi muzikos tiesiog Galvės ežere, atplaukę jachtomis ir laiveliais.

Pirmasis festivalio koncertas vyks liepos 2 d. 19:00 val. Užutrakio dvaro rūmų Baltojoje salėje. Bilietus platina www.bilietai.lt.

Festivalio svetainė www.uzutrakiovakarai.lt

Festivalį „Užutrakio vakarai“ remia Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė.

 

Naujienos iš interneto