Teismas apribojo D.Nedzinsko teisę perleisti Trakų autobusų stoties pastatą

Vilniaus apygardos teismas apribojo verslininko Dariaus Nedzinsko teises perleisti pernai įsigytą Trakų autobusų stoties pastatą.

Šiandieninis Trakų autobusų stoties vaizdas

Vilniaus apygardos teismo teisėja A. Kalinauskienė, birželio 12 d. išnagrinėjo  ieškovo Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo UAB „Trastas“ ir nutarė šį prašymą tenkinti ir padaryti įrašą viešame registre dėl nuosavybės teisės perleidimo draudimo atsakovui UAB „Trastas“ nekilnojamajam turtui – 47/100 dalių pastato-stoties, Vytauto g. 90, Trakuose ir žemės sklypo, esančio Vytauto g. 88, Trakuose. Nutarties vykdymą pavedė ieškovo pasirinktam antstoliui.

Teismo vertinimu, netaikius įrašo viešame registre dėl nuosavybės teisės perleidimo draudimo ieškovo nurodomam nekilnojamajam turtui, atsakovai turėtų galimybę jį perleisti tretiesiems asmenims, kurie į bylos nagrinėjimą nėra įtraukti. Dėl šios priežasties užsitęstų bylos nagrinėjimas, dar labiau pasunkėtų ir taip sudėtinga teisinė situacija, nukentėtų viešasis interesas bei pasunkėtų teismo sprendimo įvykdymas. Be to, pažymėtina, kad pritaikyta laikinoji pasaugos priemonė – įrašas viešame registre dėl ginčo nekilnojamojo turto nuosavybės teisių perleidimo draudimo, yra mažiausiai varžanti atsakovų teises, nes riboja tik jų teisę šiuo turtu disponuoti, tačiau nedraudžia atsakovams šį turtą valdyti ir juo naudotis, iš esmės nesukelia atsakovams neigiamų pasekmių ir nepažeidžia jų teisių bei teisėtų interesų. Atsižvelgiant į tai ir siekiant būsimo galimai palankaus ieškovui teismo sprendimo įvykdymo užtikrinimo ir siekiant apsaugoti trečiųjų asmenų interesus, tenkintinas prašymas padaryti įrašą viešame registre dėl nuosavybės teisės perleidimo draudimo UAB „Trastas“, kuri ginčo nekilnojamą turtą įsigijo 2016-04-12 mainų sutarties pagrindu.

Ieškovas kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiu UAB „Trastas“ ir UAB „Trakų autobusai“ 2016-04-12 sudarytą mainų sutartį, patvirtintą Vilniaus m. 10-ojo notarų biuro notaro D. Palaimos dėl 47/100 dalių pastato – stoties,  Vytauto g. 90, Trakuose ir žemės sklypo, esančio Vytauto g. 88, Trakuose, negaliojančia.  Ieškinio reikalavimų įvykdymo užtikrinimui ieškovas prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones – taikyti įrašą viešame registre dėl nuosavybės teisės perleidimo draudimo į ginčo pastatą ir žemės sklypą.

Nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo momento ir vykdoma skubiai.

Nutartis per 7 (septynias) dienas nuo nutarties patvirtintos kopijos įteikimo dienos gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui, atskirąjį skundą paduodant per Vilniaus apygardos teismą.

Raimonda JAGMINAITĖ,

Vilniaus apygardos teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene

Naujienos iš interneto