Galvės Jazz fiesta pradeda sezoną

Galvės Jazz fiestą pradeda Paryžiuje gyvenanti bei kurianti Lina Štalytė su grupe

Vienas originaliausių kultūros renginių –  Galvės Jazz fiesta – pradeda  naująjį sezoną. Pirmasis koncertas jau šį šeštadienį, birželio 24-ąją. Džiazo koncertai Galvės ežere, plaukiančiame laive – tai ne tik improvizacijų kupina muzika. Tai – kitokie Trakai, skambantys džiazo ritmu. 

Pirmasis koncertas, pavadintas „From Paris With Love“ žada  puikių emocijų. Programoje – originalios soul džiazo kompozicijos prancūzų, lietuvių ir anglų kalba bei prancūziškos aranžuotos meilės dainos. Jas atliks šiuo metu Paryžiuje gyvenanti ir kurianti Lina Štalytė (vokalas, kompozicijos), Arman Isojan (bosas), Jurgis Sakalauskas (gitara), Domantas Razmus (būgnai).

Emocionalus ir skaidrus Linos balsas ją išskiria iš kitų atlikėjų. Linos kurtų dainų tekstai kalba apie meilę, apie žmonių santykius, jų istorijas. Duokite Linai gitarą ar pasodinkite ją prie pianino – ji jums papasakos Joni Mitchell istoriją, perteiks Billie Holiday melancholiją, ir užlies aistra kaip atlikėja Sade. Lina išsirito iš dainuojamosios poezijos kokono ir šiandien tapo soul muzikos atlikėja, kurios balse jaučiame meilę afro-amerikietiškai muzikai. Šiandien Lina dirba su įvairiais muzikantais – džiazo, soul, elektroninės muzikos atlikėjais.

L. Štalytė – jauna atlikėja, dainų autorė ir nepailstanti ieškotoja. Šiuo metu gyvenanti ir studijuojanti muziką Paryžiuje mergina savo muzikinę kelionę pradėjo Lietuvoje, kur ji augino užsispyrimą ir dideles svajones. Vilniuje Lina pasirinko studijuoti psichologiją, nes neišdrįso visa pėda žengti į muzikinį pasaulį. Šiandien ji neabejoja pasirinktų studijų nauda – rankose psichologijos studijų diplomas ir 4 metai aukštojo išsilavinimosubrandino Linos asmenybę, padėjo pasiryžti siekti sėkmės muzikos pasaulyje.

Po studijų Lina pasileido į Europą keliauti, muzikuoti, ieškoti sau skirtos vietos. Po viešnagės Stokholme bei Barselonoje, Lina atsidūrė Paryžiuje, kur visos žvaigždės išsidėstė jos naudai. Paryžiuje Lina energingai studijuoja džiazo bei šiuolaikinės muzikos vokalą, organizuoja savo koncertus pradedant nuo Lietuvos bendruomenės organizuojamų renginių iki teminių džiazo, bosanovos ar soul muzikos koncertų, kuriuose nuolat skamba nauja programa, akomponuojama šarmingų su Lina grojančių muzikantų.

Iš kelionių, supančios muzikos ir kūrybiškos aplinkos gimė džiazo albumas „Stalyte“, kurį Lina išleido pernai.

Koncertas vyks birželio 24 d. 19:30 val. Galvės Jazz fiestos laivas išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai). Bilietus galima įsigyti www.bilietai.lt  ir prieš koncertą. Išsamiau apie renginį www.trakaijazz.lt

Galvės Jazz fiestą remia Trakų rajono savivaldybė.

Galvės Jazz fiestos inf.

 

Naujienos iš interneto