- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Nuo šiol traukiniais keliauti su augintiniu – dar patogiau

lietgel [1]

Nuo šių metų birželio „Lietuvos geležinkeliai“ pakeitė gyvūnų vežimo taisykles – atsisakyta būtinybės kelionės laiką derinti prieš 24 valandas, sumažėja reikiamų dokumentų skaičius, sušvelninti reikalavimai socializacijos testus išlaikiusiems šunims.

Kaip teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys, keleivių, norinčių keliauti kartu su auginiais, skaičius nuolat auga, o ypač jų padaugėja vasarą, kuomet dažniau važiuojama į kurortus.

„Besiruošiantys atostogų poilsiautojai dažnai susiduria su problema – o ką daryti su keturkoju draugu. Ypač šis klausimas opus tiems, kurie nori atostogų vykti viešuoju transportu, mat dažniausiai čia didelių augintinių su savimi vežti negalima. Traukiniais jau seniai kartu su šeimininkais galėjo keliauti ir jų keturkojai, tačiau buvo apribojimų – pavyzdžiui, apie tai, kad su keleiviu vyks didesnis šuo, reikėjo pranešti likus ne mažiau kaip parai iki kelionės. Naujose taisyklėse tokių reikalavimų nebėra“, – pasakoja L. Baužys.

Atsisakyta ir kitų formalumų – pavyzdžiui, nebereikia pateikti veterinarijos pažymėjimo, galima be antsnukio vežti šunis, kurie yra išlaikę socializacijos testą „šuo mieste“ arba egzaminą „BH“, išskyrus pavojingus ir kovinius šunis bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnus.

„Stengiamės įsiklausyti į mūsų keleivių pastabas, tad, sulaukę pasiūlymų iš daug kartu su augintiniais keliaujančių jų šeimininkų, nusprendėme sudaryti jiems palankesnes sąlygas“, – teigia generalinio direktoriaus pavaduotojas.

„Lietuvos geležinkelių“ traukiniais galima vežti tik sveikus, švarius ir paskiepytus augintinius. Be specialios taros keleiviai gali vežti ne daugiau kaip du šunis. 3 klasės vietose augintiniai vežami nemokamai, 2 klasės vietose – mokant 30 proc. dydžio mokestį nuo 2 klasės pilnos bilieto kainos. Pirmosios klasės vietų  gyvūnams nėra.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ informacija