- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Šalia Lentvario – gyvenamiesiems namams skirti sklypai ir industrinis parkas

Naujos gatvės Lentvaryje. Maps.lt nuotr. [1]
Naujos gatvės Lentvaryje. Iliustr. iš maps.lt

Prieš keletą metų pasigirdo pirmosios kalbos apie naują statybų projektą šalia Lentvario, Zigmantiškių gatvėje. Tuo metu Atgimimo, Pakraščio ir Obelų gatvių gyventojai sunerimo – statiniai turėję iškilti visai šalia jų namų, todėl įkūrė bendruomenę. Tačiau statybos vis dar neprasidėjo.

 

2010 m. trijų – Atgimimo, Pakraščio ir Obelų – gatvių gyventojai įkūrė bendruomenę „Atgimimas“ ir išsirinko valdybą, kuri turėjo rūpintis jų interesais. Statybų projekto, kurios nuo Vilniaus miesto nutolusios 20 km, o nuo Lentvario miesto apie 30 m, sustabdyti nepavyko, tačiau jos iki šiol neprasidėjo. Kaip bebūtų, žinoma, kad industrinio parko projektas bus įgyvendintas. Todėl šių metų gegužę bendruomenė susirinko ir vėl – išsirinkti naujos valdybos, aptarti būsimus žingsnius ir kitas bendruomenei svarbias temas.

DSC_0250 [2]

Kas įsikurs industriniame parke?

 

UAB „Eika“ internetinėje svetainėje nurodoma, jog bendrovė vysto industrinio parko projektą 44 ha dydžio teritorijoje Vilniaus mieste, Užukampio kaime. Projekte numatyti verslo, pramonės ir gamybos objektai. Taip pat teigiama, jog pagal patvirtintą Vilniaus miesto bendrąjį planą tai – verslo, gamybos ir pramonės teritorija.

Aprašyme išskiriama, kad industriniame parke gali atsirasti biurai, sandėliai, prekybinės, gamybinės patalpos, laboratorijos, gamyklos. Sklypai nuo 1 ha parduodami su infrastruktūra ir parengtais paskirčių (komercinės, pramonės, sandėliavimo) detaliaisiais planais.

Aplinkinių gatvių gyventojai sako, kad jiems svarbiausia yra žinoti veiklą, kurią vykdys industriniame parke iškilsiantys objektai. Juk tai gali būti aplinkai ir gyventojams žalingą veiklą vykdančios gamyklos, darančios neigiamą poveikį gamtai ar trikdančios gyventojų ramybę per dideliu triukšmu.

Pasiteiravus statybas vykdančios įmonės UAB „Eika“ atstovų, kokios konkrečiai bendrovės įsikurs Užukampio kaimo teritorijoje, konkrečių atsakymų nebuvo pateikta. Turto valdymo departamento direktoriaus Giedriaus Brūzgės teigimu, šiuo metu tebevyksta derybos, o jų detalių atskleisti jis negali dėl konfidencialumo. Anot G. Brūzgės, po keleto mėnesių situacija turėtų būti aiškesnė.

DSC_0252 [3]

DSC_0254 [4]
Formuojama Užilgių gatvė

Nauji gyvenamųjų namų sklypai

 

Išvažiuojant iš Lentvario, Vilnius–Trakai kelio link, iškart už Atgimimo gatvės, formuojamos dvi naujos gatvės – Užilgių ir Seimėnų. Patikrinus internetinę svetainę Maps.lt, matomi sunumeruoti gyvenamieji namai. Taigi taip pat visai netoli nuo industrinio parko atsiras nauja gyvenvietė. Anot Lentvario seniūno Vyto Rukšėno, abi gatvės priklauso Vilniaus savivaldybei, todėl dėl daugiau informacijos jis pasiūlė kreiptis į pastarosios atstovus.

Sidabrė KRYŽANAUSKAITĖ, Lentvaris

Autorės nuotr.

Print [5]Projektą „Lentvario miesto kultūros paveldo sankirtos ir perspektyva“ remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

 

Tai strategiškai labai palanki vieta gyvenamiesiems namams statyti, todėl visi galvojantys apie nuosavą būstą turėtų apsvarstyti šią galimybę. O jei didžiausia problema – finansų trūkumas, kritiškai įvertinus savo finansines ir paskolos grąžinimo galimybes, būsto paskola [6] gali tapti geriausia galimybe turėti nuosavus svajonių namus patogioje vietoje.

PR