- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet vežė apie 600 tūkst. tonų daugiau krovinių

„Lietuvos geležinkeliai“ per šių metų sausį–gegužę vežė 20,07 mln. tonų krovinių, t. y. 3,1 proc. daugiau, palyginti su 2016 m. analogišku laikotarpiu.

Vien šių metų gegužę „Lietuvos geležinkeliai“ vežė 4,37 mln. tonų įvairių krovinių. Tai didžiausias vieno mėnesio kiekis per šiuos ir praėjusius metus. Palyginti su 2016-ųjų geguže, šiemet vežta 3,9 proc. daugiau.

„Turime ambicingą ilgalaikį tikslą – būti tarp penkių didžiausių krovinių vežėjų Europos Sąjungoje. Šiemet krovinių kiekis nuosekliai auga, sulaukėme ir pirmojo pilno sąstato traukinio iš Kinijos, kuris toliau iškeliavo į Vokietiją ir Prancūziją. Tai geri ženklai, kurie  rodo mūsų potencialą. Manau, jog ir toliau išlaikysime augimą bei kartu su komanda ir partneriais pasieksime tikslą būti tarp pačių didžiausių vežėjų“, – rezultatus komentuoja „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos direktorius Egidijus Lazauskas.

2017 m. sausį–gegužę, palyginti su 2016 m. analogišku periodu, ženkliai – 25,2 proc. – padidėjo eksportuojamų krovinių kiekis. 13,5 proc. didėjo  ir tranzitinių krovinių apimtys. Importuojamų krovinių kiekis sumažėjo 2,8 proc. Iš viso tarptautiniais maršrutais vežta 14,38 mln. tonų – 4,6 proc. daugiau negu pernai per sausį–gegužę. Vietiniais maršrutais vežtų krovinių kiekis praktiškai nesikeitė – 5,69 mln. t (0,5 proc. mažiau, nei pernai).

Eksportuojamų krovinių kiekis labiausiai didėjo dėl maisto pramonės produktų, chemijos, gyvūninės kilmės ir kitų krovinių vežimo apimčių augimo. Tarp tranzitinių krovinių dominavo kietasis mineralinis kuras, mineraliniai ir naftos produktai. Būtent dėl šių krovinių didėjo bendram tranzitinių krovinių srautas per Lietuvos teritoriją.

Gegužės mėnesį 4,5 proc. didėjo importuojamų krovinių vežimo apimtys. Bendras importuojamų krovinių kiekis per šių metų sausį–gegužę vis dar šiek tiek atsilieka nuo praeitų metu dėl naftos ir naftos produktų apimčių sumažėjimo.

LG [1]

AB „Lietuvos geležinkeliai“ informacija