- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Trakuose rekonstruota pastotė padidins elektros tiekimo patikimumą 4 tūkst. klientų

[1]

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) užbaigė Trakų transformatorių pastotės rekonstrukcijos darbus. Atnaujinta pastotė Trakuose užtikrins patikimesnį elektros energijos tiekimą ir skirstymą 3,8 tūkst. ESO klientų.

Projekto metu buvo įrengti šiuolaikiški įrenginiai, kurie padidins elektros tiekimo patikimumą, suteiks galimybę ESO dispečeriams nuotoliniu būdu stebėti pastotės darbą ir valdyti jos įrenginius. Taip pat sutvarkyta šalia pastotės esanti teritorija, pagerėjo jos kraštovaizdis, nes buvusios oro linijos pakeistos į požeminius kabelius.

„Rekonstruota transformatorių pastotė leis padidinti elektros skirstymo tinklo patikimumą ir saugumą Trakuose. Sumažės ne tik elektros energijos tiekimo nutraukimų skaičius ir jų trukmė, bet ir patiriami technologiniai nuostoliai ir eksploatacinės sąnaudos“, – sakė  ESO Tinklų vystymo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

Trakų pastotės rekonstrukcijos darbus atliko jungtinės veiklos pagrindu veikiančios bendrovės „Voltmita“ ir „Elmova. Projektą vertė siekė 1,04 mln. eurų (be PVM).

Trakų transformatorių pastotė veikia nuo 1971 metų.

 

Martynas Burba,

ESO Komunikacijos skyriaus vadovas