10 dalykų, kurie yra svarbūs renkantis žaidimų ausines

Visiems kompiuterinių žaidimų entuziastams Varle.lt eSporto ir žaidimų (gaming) įrangos specialistai sudarė aspektų sąrašą, į kuriuos rekomenduojama atsižvelgti renkantis kokybiškas žaidimų ausines.

1. Patirkite platų, tikrovišką garso lauką

Pasak, Varle.lt eSporto ir žaidimų (gaming) įrangos specialistų, žaidžiant kompiuterinius žaidimus garsas yra beveik toks pat svarbus kaip ir vaizdo grafika. Kitaip nei per įprastas ausines, per specialiai žaidimams pritaikytas ausinės girdėsite nuostabiai tikslų erdvinį garsą. Jausitės tarsi patys būdami žaidimo pasaulyje. Kokybišką garsą skleidžiančios žaidimų ausinės padės apsisaugoti nuo artėjančių priešų, neatsilikti nuo stipriausių varžovų ir visuomet netikėtai bei įsimintinai pasirodyti reikiamoje įvykio vietoje. Aiškus garsas yra labai svarbus, kad išgirstumėte atsliūkinančio priešo žingsnius ir pro ausis nepraleistumėte nė vieno šūvio. Tikslų erdvinį garsą skleidžiančios žaidimų ausinės galbūt yra viskas, ko reikia, kad sumaltumėte savo priešus į miltus, todėl tai tikrai ne ta vieta, kur rimti žaidėjai linkę taupyti.

2. Prisitaikančios, minkštos ir patogios ausinių pagalvėlės

Panirus į žaidimo pasaulį ausinės turi būti kuo patogesnės. Būtų beprotiška žaisti užsidėjus ausines, kurios spaudžia galvą. Kartais, kai žaisdami praleidžiate valandų valandas, nepajuntate, kaip greitai prabėga laikas, ir dėl to nukenčia jūsų patogumas. O juk komfortas visada svarbiausia. Ypač dėl to, kad žaisdami užsidėję spaudžiančias ausines ar ausines su nepatogiomis pagalvėlėmis, daug greičiau pavargsite. Savaime aišku, kad bet kuris kompiuterinių žaidimų mėgėjas privalo turėti patogias ausines. Patogių žaidimų ausinių pasirinkimas gali nulemti ar žaidime pirmausite, ar vilksitės kitiems iš paskos.

3. Ištraukiamas mikrofonas

Vienas žaidžiant naudingiausių ir žaidėjų mėgstamiausių ausinių funkcionalumų – ištraukiamas mikrofonas. Jį galima išsitraukti, kai reikia, kitaip nei įprastų ausinių mikrofonus. Tai suteikia laisvę juo naudotis tik tuomet, kai norite susisiekti su bendražygiais, o kai poreikio bendrauti nėra, mikrofonas jums netrukdo ir neblaško.

4. Belaidės ausinės

Šauniais privalumais pasižymi ir belaidės žaidimų ausinės. Visi žino, kad patogus gyvenimas – tai gyvenimas be laidų. Belaidės žaidimų ausinės visiems laikams išsprendžia erzinančių laidų problemą, todėl galite sutelkti visą dėmesį į žaidimą ir daugiau niekuo nesirūpinti.

5. Visada jauskitės patogiai su reguliuojamu ausinių lankeliu

Varle.lt eSporto ir žaidimų (gaming) įrangos specialistų teigimu, labai svarbu, kad žaidimų ausinės būtų su reguliuojamo dydžio galvos lankeliu. Tokį lankelį turi ne visos ausinės, jos dažnai spaudžia galvą, o tai gali sugadinti visą žaidimo malonumą. Nesvarbu, kokia poza įsitaisę mėgstate žaisti, tarkim „Call of Duty“, pasirūpinkite ausinėmis, kurių lankeliu galėsite pasikliauti.

6. Suderinamumas su įvairiais žaidimų kompiuteriais

Bet kuris kompiuterinių žaidimų entuziastas jums paaiškins, kad patenkinti jo poreikiams nepakanka tik vieno žaidimų kompiuterio. Jie naudoja PC, „Mac“, PS4, „Xbox“, „Wii“ ir kitus. Pavyzdžiui, savo pomėgiui pasišventę Indijos žaidėjai dažnai turi bent po du žaidimų kompiuterius, kurie padeda jiems karaliauti virtualiuose pasauliuose. Rinkdamiesi žaidimų ausines, atkreipkite dėmesį į suderinamumą su įvairia žaidimų įranga.

7. Nuslopinkite nepatinkančius garsus

Išorinį triukšmą blokuojančios žaidimų ausinės užtikrina, kad žūtbūtinės kovos metu jūsų neblaškys nereikalingi garsai. Kol kaunatės su varžovais, triukšmo blokavimo funkcija visiškai nuslopina aplinkos garsus, todėl galite pasinerti į žaidimo pasaulį ir negirdėti aplink esančių zyzlių.

8. Šviesų efektai

Išskirtinumo žaidimų ausinėms suteikia įspūdingos LED šviesos, įspėjančios aplinkinius apie jūsų šaunumą. Taigi pirmyn – užsidėkite ausines su skirtingomis neono spalvomis žybsinčiomis šviesomis ir visi jūsų žaidimų draugai mirs iš pavydo.

9. Naudokite jas viskam

Ausinės tinkamos tik vienam tikslui – nieko vertos. Žaidimų ausinės daug šaunesnės, jeigu jos pakankamai universalios, kad galėtų atlikti ir kitas funkcijas. Užsidėkite jas, kai laukiate skambučio, arba net kai klausotės muzikos.

10. Nešiokitės su savimi

Visuomet gaila išvykti iš namų, jeigu reikia palikti tai, kas brangiausia. Pasak Varle.lt eSporto ir žaidimų (gaming) įrangos specialistų, anksčiau žaidimų ausinės buvo iš ties gremėzdiškos ir jų nebuvo galima nešiotis su savimi. Žaidimų ausines reikėdavo supakuoti į lagaminą ir, tiesiogine to žodžio prasme, tampytis jį su savimi. Visos šių dienų žaidimų ausinės yra žymiai mobilesnės.

Štai ir viskas. Nepamirškite šio kontrolinio sąrašo ir jums pavyks išsirinkti geriausias žaidimų ausines, kad į kovos lauką galėtumėte žengti nusiteikę aršiau nei bet kada.

Naujienos iš interneto