- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Būk atsargus: geležinkelis – padidinto pavojaus zona

Печать [1]

Birželio 5–9 dienomis Europa mini saugaus eismo pervažose savaitę. Statistika negailestinga – 2016 m. geležinkeliuose eismo įvykių buvo 31, iš kurių pervažose – 9. Eismo įvykių metu žuvo 22 žmonės (pervažose – 4), dar 11 sužaloti (pervažose – 6). Daugiausia nelaimių įvyksta dėl neatsargaus pašalinių asmenų elgesio geležinkelyje.

„Lietuvoje yra 543 pervažos. Pagrindinė eismo įvykių pervažose priežastis – elementarus Kelių eismo taisyklių nesilaikymas. Žmonės neadekvačiai vertina savo galimybes, jie linkę rizikuoti ir važiuoti ar eiti per perėją net degant raudonam draudžiamajam šviesoforo signalui, neapsidairius, ar neartėja traukinys. Taip ir norisi paklausti – kur skubate? Juk prieš traukinį tikrai nelaimėsite. Vienintelis būdas išsaugoti pervažoje savo gyvybę – saugiai elgtis“, – pasakoja „Lietuvos geležinkelių“ saugos specialistas Robertas Šalčiūnas.

Administracinių nusižengimų registro duomenimis, 2016 m. už važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių pažeidimus administracinėn atsakomybėn buvo patraukti 246 vairuotojai. 2017 m. sausio 1–gegužės 31 dienomis – 91 vairuotojas. Už šiuos pažeidimus numatyta nuo 180 iki 280 eurų bauda ir privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 2 iki 6 mėn.

Siekdami atkreipti žmonių dėmesį į geležinkelio pervažą, kaip padidinto pavojaus zoną, šią savaitę „Lietuvos geležinkelių“ atstovai kartu su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais pavojingiausiose pervažose vykdo prevencines akcijas. „Vairuotojams bei pėstiesiems pasakojame apie saugų elgesį, Kelių eismo taisyklių reikalavimus kertant pervažas, įspėjame apie gresiančius pavojus, dalijame informacinius bukletus, atšvaitus. Tikimės, kad visa tai padidins žmonių sąmoningumą ir pervažoje jie elgsis atsakingai“, – teigia R. Šalčiūnas.

Vairuotojų dėmesiui!

Pėsčiųjų dėmesiui!

Daugiau informacijos:

Inga Čiuberkytė

Komunikacijos departamentas

AB „Lietuvos geležinkeliai