Birželio 1-ąją – Vaikų diena Švietimo ir mokslo ministerijoje

smm_180x130

Birželio 1 d. Švietimo ir mokslo ministerija atveria duris vaikams: čia pirmą kartą rengiama Vaikų diena.

10 val. prasidėsiančio renginio dalyvių lauks lėktuvėlių konstravimo dirbtuvės, milžiniškų muilo burbulų pūtimo užsiėmimas vaikams „Burbuliatorius“. Kas valandą moksleiviams bus organizuojamos ekskursijos Švietimo ir mokslo ministerijoje. Ministerijos prieigose įsikurs atvira mobilioji laboratorija ant ratų „MoMoLab“, kurioje vaikai tyrinėja aplinką ir gamtą moksliniais metodais, ieško naujų technologinių sprendimų. Joje gali būti atliekami fizikos, biologijos ir kitų gamtos mokslų, elektronikos, robotikos, vaizdų ir duomenų analizės tyrimai. Išskirtinio dizaino vilkiko puspriekabėje įrengtoje laboratorijoje – gausu mokslinės įrangos, įrengtos darbo vietos mokiniams.

12 val. atviroje ŠMM pokalbių erdvėje prie ministerijos su atvykusiais vaikais, mokiniais susitiks švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Į šventę kviečiami visi vaikai: ikimokyklinukai, pradinių ir vyresnių klasių moksleiviai. Mokiniai gali atvykti grupėmis ar klasėmis, o vyresnieji – pavieniui ar su tėvais. Planuojančius atvykti grupėmis prašome informuoti el. paštu info@smm.lt.

Renginys truks nuo 10 iki 15 val.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto