Saulėta vaikystės ir šeimų šventė Lentvaryje

Vaikų gynimo diena, kuria norima atkreipti dėmesį į visų vaikų gerbūvį, teisę į sveikatos apsaugą, švietimą ir pilnavertišką laimingą vaikystę, visame pasaulyje minima birželio 1-ąją. Jau tradiciškai lentvariečiai ta proga renkasi į Vaikystės šventę, kuri šiemet įvyko kiek anksčiau. Dėl to nė kiek nesigailime: vargu ar galėjo šis gegužės 21-osios sekmadienis padovanoti gražesnį orą Lentvario kultūros rūmų organizuotai Vaikystės šventei ir kartu įvykusiam Lentvario seniūnijos projektui „Sveika šeima – aktyvi šeima“. Saulėtas dangus ir šiluma į aikštę šalia Lentvario bažnyčios palydėjo daugybę vaikų, jų tėvelių ir senelių.

   

Pirmi šventės šaukliai – greitieji sportininkai, projekto „Sveika šeima – aktyvi šeima“ koordinatorės Laimos Sinkevičienės į trasą išlydėti šeimų orientacinio sporto varžybų ir edukacinio šiaurietiško ėjimo dalyviai. Džiugu matyti, kad Lentvaryje sportuoja ištisos šeimos ir įvairiausio amžiaus žmonės: nuo vos vaikščioti pramokusių mažylių iki aštuntą dešimtį skaičiuojančių senjorų. Projekto rungčių nugalėtojams ir dalyviams kartu su Laima Sinkevičiene dovanas teikė ir sveikinimo žodžius tarė Seimo narys Jonas Liesys, Trakų rajono savivaldybės merės pavaduotoja Marija Puč ir Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas, taip pat linkėdami su šypsena švęsti vaikystę kasdien.

Iš tikrųjų, juk visi, kurie neužaugo, bent sieloje išlaikė vaikišką gebėjimą džiaugtis ir stebėtis, kasdieną švenčia: būti šalia gero draugo, žavėtis besikeičiančia gamta, domėtis ir atrasti – tai ir yra tikroji vaikystės šventė. Su ja, paskelbdama renginio pradžią, visus susirinkusius pasveikino Lentvario kultūros rūmų direktorė Ieva Skaistytė. O kadangi jokia didelė šventė neapsieina be šokių ir dainų, Vaikystės šventės žiūrovai turėjo progą išvysti talentingų mažųjų lentvariečių pasirodymus. Muzikiniu pasirodymu  pirmoji visus pasveikino bene mažiausia šventės dalyvė – dainorėlė Smiltė Jackevičiūtė iš lopšelio – darželio „Svajonėlė“ ir jos mokytoja Kristina Glinevičienė. Įsitikinome ir puikiais muzikiniais „Šilinukų“ ansamblio vaikų gebėjimais, kuriuos ugdo lopšelio – darželio „Šilas“ pedagogė Inga Okuškienė. Lentvario pradinės mokyklos teatro studija „Fėja“, vadovaujama režisierės Angelės Šakalienės, stebino savo išmone Kristinos Glinevičienės sukurtame muzikiniame spektaklyje „Miesto žibintas“. Pavykus įžiebti žibinto šviesą, aikštelė trumpam tapo kosmodromu, nes skafandrais pasidabinę linksmi „Versmės“ gimnazijos pirmokai, vadovaujami Lenos Zeinalovos šokiu „Skrydis į kosmosą“ visus pakvietė svajoti apie Mėnulį ir žvaigždes. Ne pirmą ir tikrai ne paskutinį kartą girdėjome jaunojo dainininko, konkursų laureato Ryčio Stanišausko balsą. Daug prie šventės prisidėjo ir choreografė Saulė Dambrauskienė, paruošusi net du šaunius šokančių vaikų kolektyvus – „Svajonėlės“ lopšelio – darželio ugdytinius ir mažąsias viešnias iš Trakų, „Saulės šokių studijos“ nares. Visam gausiam mažųjų artistų ir juos ugdančių pedagogių būriui buvo įteiktos žaismingos padėkos dovanos.

     Į šventę susirinkę vaikai galėjo ne tik į kitus pasižiūrėti, bet ir patys prisijungti prie smagių veiklų – judrieji dalyvavo Laimos Sinkevičienės paruoštoje linksmoje estafetėje, o meniškos sielos lentvariečių atžalos kreidelėmis ant grindinio kūrė savo svajonių pasaulį, padedami Lentvario kultūros rūmų dailininkės Ramunės Bikauskienės.

    Visiems, o ypač partneriams, padėjusiems surengti šią šventę – seniūnui Vytui Rukšėnui ir koordinatorei Laimai Sinkevičienei, dėkojame už spalvingą ir smagią sekmadienio popietę, kurią tiek daug lentvariečių praleido kartu. Linkime visuomet būti aktyviems, smalsiems ir širdyje išlaikyti vaikiško džiaugsmo spindulį.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto