Režisieriaus Š. Barto filmas „Šerkšnas“ pristatytas Kanų kino festivalyje

2316_1ee2b7a7c1e17ee1b7b0bd4d67e10274

Gegužės 23 d. tarptautiniame Kanų kino festivalyje buvo pirmą kartą pristatytas ką tik sukurtas lietuvių režisieriaus Šarūno Barto kino filmas „Šerkšnas“. Šis filmas buvo atrinktas į festivalio programą „Dvi režisierių savaitės“ („Director’s Fortnight“) ir buvo rodomas Kanų miesto centre esančiame kino teatre Theatre Croisette. Gausiai susirinkusi kviestinė festivalio publika turėjo galimybę susitikti su režisieriumi Šarūnu Bartu, visa kūrybine grupe bei padiskutuoti apie filmo kūrimo aplinkybes.

Filme „Šerkšnas“ pasakojama apie jauną lietuvį vardu Rokas, kuris niekada nebuvo kare, tačiau užaugo jo šešėlyje. Gabendamas humanitarinę pagalbą iš Vilniaus į Ukrainą jis patiria pasiaukojimo kupiną kelionę. Vaikino troškimas irtis giliau nuveda jį prie fronto linijos Donecke.

Filme vaidina prancūzų aktorė Vanessa Paradis (Vanesa Paradis), garsus lenkų aktorius Andrzejus Chyra (Andžejus Čyra), Mantas Jančiauskas. Tai bendros gamybos Lietuvos, Ukrainos, Prancūzijos ir Lenkijos filmas. Tai jau penktas šio režisieriaus filmas, atrinktas į svarbiausią pasaulyje kino festivalį.

Kanų kino festivalis yra vienas svarbiausių kino industrijos renginių pasaulyje, kasmet vykstantis Kanų miestelyje Pietų Prancūzijoje. Šiemet festivalis vyksta gegužės 17–28 dienomis.

Vida GRAŽIENĖ,

Kultūros atašė
Lietuvos Respublikos ambasada Prancūzijos Respublikoje

Šaltinis – http://lrkm.lrv.lt/lt/news/view_item/id.1147.

Naujienos iš interneto