Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ kviečia į metinę konferenciją

VA_Caritas_logo

2017 m. birželio 3 d. vyks Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ metinė konferencija. Konferencijos pradžia – 9.30 val. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje, Kalvarijų g. 325. Pagrindinėje konferencijos diskusijoje dalyvaus Eitvydas Bingelis, Neringa Kurapkaitienė, s. Jolita Matulaitytė, Monika Beniulytė ir kiti svečiai.

„Kviečiame savo mintimi ir buvimu praturtinti VA „Carito“ dieną, kurios metu kartu su Jumis peržvelgsime metų atradimus iš tarnaujančio ir padedančio kitam asmens perspektyvos. Esame tvirti savo apsisprendime, kad „Caritas“ yra atviras visiems, norintiems padėti ir daryti gera. Kiekvienas „Carito“ bendradarbis (savanoris ar darbuotojas), kurių per 2016 metus suskaičiavome daugiau nei 600, ateina padėti kitiems dėl skirtingų paskatų bei motyvų. Vieniems – tai Jėzaus kvietimas tarnauti ir dovanoti gyvenimą taip, kaip Jis tarnavo ir padovanojo save iki galo. Kitiems – tai siekis išpildyti savo idėjas, padovanoti laiko ir energijos, prisidedant prie bendro gėrio bendruomenėje. Jeigu atėjimo tarnauti kitam motyvai skiriasi, tuomet kaip jie paveikia asmens įsipareigojimą? Kada bendruomenės narių skirtumai mus skiria, o kada tampa stiprybėmis? Kaip savo laiko ir gebėjimų dovanojimas atsiliepia dovanojančiajam?“ – apie tai bus kalba metinėje konferencijoje, praneša VA „Caritas“.

VA „Carito“ metinė konferencija

„Vaike, eik ir padirbėk šiandien vynuogyne“ (Mt 21, 28–32)

PROGRAMA

2017 m. birželio 3 d. (šeštadienis), Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija (Kalvarijų g. 325, Vilnius)

9.30 Atvykimas, registracija
10.00 Pradžios malda
10.10 Konferencijos atidarymas
10.30 Diskusija „Kas turi dovaną tarnauti – tetarnauja“ (Rom 12, 7)
12.00 Kavos pertrauka
12.30 Savanorių liudijimai
13.30 Pietūs
14.30 Keliaujanti malda
16.00 Šv. Mišios (aukoja arkiv. Gintaras Grušas)
17.00 Pabaiga

REGISTRACIJA užpildžius šią formą: https://goo.gl/forms/iVZoQ9me2mUiVAW32
DAUGIAU informacijos el. p. justina.petronyte@vilnius.caritas.lt

Šaltinis – Vilniaus arkivyskupija http://www.vilnensis.lt/vilniaus-arkivyskupijos-caritas-kviecia-i-metine-konferencija/.

Naujienos iš interneto