Gražus, greitas ir prieinamas: „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ apžvalga

„Asus ZenFone 3“ – labai patraukliai atrodantis vidutinės klasės išmanusis telefonas, pasižymintis tikrai galingu našumu. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistai pažvelgė į šį įrenginį detaliau ir parengė jo apžvalgą.

Gražiai atrodantis

Nemeluosime, jei sakysime, kad „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ yra vienas gražiausių vidutinės klasės išmaniųjų pasaulyje. Žiūrint į jį sunku patikėti, kad čia reikalų turime su vidutinės klasės telefonų atstovu, kurio kaina nesiekia 400 eurų, o ne flagmanu, kainuojančiu kur kas daugiau.

Iš priekio ir galo korpusas yra dengtas stiklu, o perimetrą juosia aliuminio rėmelis. Telefonas yra dengtas 2.5D „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu. Rankose telefonas neslysta ir juo tikrai patogu naudotis. „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ pasižymi tokiais išmatavimais: 152.6 x 77.4 x 7.7 mm. Telefonas sveria 155 gramus. Išmanusis yra aprūpintas šiuolaikiška C tipo USB jungtimi, kurią rasime apatinėje korpuso dalyje. Viršuje yra 3.5mm garso jungtis, užtikrinanti tikrai nuostabų garsą 24 bitų NXP stiprintuvo dėka.

https://www.youtube.com/watch?v=U44KhpIt8Ek

Nesunku pastebėti tai, kad kameros objektyvas, deja, šiek tiek išsikiša iš korpuso, tačiau svarbu paminėti tai, kad 16 Mpix kamera yra aprūpinta net 4 ašių optine vaizdo stabilizavimo funkcija. Čia taip pat rasime dvigubą LED blykstę ir šalia stačiakampį pirštų atspaudų skaitytuvą. Pirštų atspaudų skaitytuvas čia yra tikslus, tačiau nepasižymi labai dideliu greičiu. Pirštą galima pridėti bet kokiu kampu, tačiau atpažinimo tenka laukti apie sekundę, taigi veikimas ne idealus, bet tikrai geras.

Kokybiškas ekranas

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, ekranas – tai kita stiprioji „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ pusė. 5,5 col. įstrižainės Super IPS+ ekranas užtikrina 1080×1920 pikselių raiškos vaizdą. Ekrano ryškumas siekia 600 nitų. Ekranas yra pakankamai įskaitomas ir saulėtą dieną lauke.

Viena geriausių savo klasėje kamerų

Žinote tą jausmą, kai nieko ypatingo nesitikite iš tam tikro daikto, o jis paima ir padaro jums tikrai gerą įspūdį? Būtent taip yra su „Asus Zenfone 3 (ZE552KL)“ telefonu. 16 megapikselių kamera su „Sony IMX298“ jutikliu ir 4 ašių optinio vaizdo stabilizavimo funkcija užfiksuoja kadrus, kurie tikrai stebina spalvų intensyvumu ir tikslumu. Reikia pažymėti tai, kas su kameromis čia gamintojas padirbėjo kaip reikiant: telefonas pasižymi tikrai kieta fokusavimo sistema.

„ASUS Zenfone 3 (ZE552KL)“ turi trigubą fokusavimo sistemą „TriTech AF“, kurioje suderintas įprastas kontrastinis automatinis fokusavimas su greitu faziniu ir lazeriniu. Pasak gamintojo, „TriTech AF“ sistemai reikia viso vos 0,03 sekundės tam, kad ji galėtų susifokusuoti į objektą. „Asus Zenfone 3 (ZE552KL)“ tikrai fokusuojasi neįtikėtinai greitai bet kuriuo metų laiku, labai greitai išsaugo kadrus, puikiai susitvarko su makro nuotraukomis ir beveik niekada neklysta su baltos spalvos balansu. Išmanusis telefonas tikrai gerai ir greitai pagauna ryškumą ir sugeba sklandžiai fiksuoti judančius kadrus. „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ įrašo Full HD vaizdo įrašus su 60 kadrų per sekunde sparta. Verta paminėti tai, kad 4K vaizdo įrašų įrašymo galimybė čia taip pat yra.

Kalbant apie priekinę kamerą, čia jokių ypatingų naujienų nėra. Tai tiesiog 8 megapikselių kamera su f/2.0 diafragma. Asmenukės gaunasi ryškios ir kontrastingos.

Baterijos veikimo laikas

Tai dar viena sritis, su kuria „Asus“ išmanusis telefonas puikiai susitvarko. „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ turi 3000 mAh talpos ličio jonų bateriją. Naršant internete baterijos pakanka beveik 10 val., vaizdo įrašų atkūrimui 10 val. ir 14 min., o 3G pokalbiams daugiau nei 16 val. Iš tikrųjų telefono baterija yra pakankamai galinga ir pilnai įkrautos pajėgumų pakanka dviem dienoms. Įkrovimo procesas yra sklandus 5V 2A įkroviklio dėka, kuris palaiko greitojo įkrovimo „Quick Charge 3.0“ technologiją.

Sistema ir našumas

Čia rasime „Android™ 6.0“ operacinę sistemą su „ASUS ZenUI 3.0“ sąsaja. Iškart galima pastebėti tai, kad operacinės sistemos sąsaja yra pakankamai apkrauta firminėmis programėlėmis, tačiau laimei, kiekvieną programėlę, kurios nepageidausite galima lengvai pašalinti.

Pati „ZEN UI“ yra graži, funkcionali ir tikrai draugiška net pradedantiesiems naudotojams. Yra gana plačios galimybės pritaikyti sistemą savo poreikiams.

„Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ turi 8 „Cortex-A53“ branduolių „Snapdragon 625“ procesorių ir „Adreno 506“ vaizdo plokštę. Poroje su procesoriumi veikiantys 4 GB RAM atminties lemia, kad sistema veikia labai sklandžiai net ir tada, kai esate įjungę kelias programėles. „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ išmaniajame rasime 64 GB talpos saugyklą.

Telefonas palaiko dviejų SIM kortelių funkciją: vienas lizdas skirtas nanoSIM arba microSD kortelei, o kitas microSIM kortelei.

Apibendrinimas

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų išvada: „Asus ZenFone 3 (ZE552KL)“ – tai ne idealus, tačiau labai gerai subalansuotas išmanusis telefonas. Įrenginys atrodo labai gražiai ir stilingai, yra greitas, pasižymi geru garsu ausinėse, puikia kamera ir greito įkrovimo galimybe. Kaip savo kainos atstovas, tai tikrai vertas dėmesio variantas.

 

Naujienos iš interneto