- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

„Lietuvos geležinkeliai“ stiprina korupcijos ir piktnaudžiavimo prevenciją

ar-160319668-jpgexactw1500alignvtopimageversionhorizontaluslastupdate143 [1]

AB „Lietuvos geležinkeliai“ stiprina verslo saugos ir korupcijos prevencijos funkcijas. Už jas bus atsakingas nuo gegužės 2 d. „Lietuvos geležinkeliuose“ darbą pradedantis Tomas Žilinskas. Daugiau nei dvidešimties metų patirtį vidaus saugumo srityje sukaupęs T. Žilinskas užims naujai kuriamo Prevencijos departamento Verslo saugos skyriaus vadovo pareigas.

„Lietuvos geležinkeliuose“ T. Žilinskas bus atsakingas už korupcijos ir piktnaudžiavimų prevenciją, kibernetinės saugos užtikrinimą, asmens duomenų apsaugą, rizikų ir draudimo sutarčių valdymą.

„Lietuvos geležinkeliuose“ buriama labai profesionali komanda, džiaugiuosi, kad įmonė įvertino mano 21-erių metų patirtį vidaus saugumo srityje ir pakvietė prisijungti prie naujai kuriamo departamento. Tikiu, kad kartu su komanda mums pavyks sukurti sėkmingą darbuotojų ir verslo nepažeidžiamumo sistemą“, – teigia antradienį darbą „Lietuvos geležinkeliuose“ pradėjęs T. Žilinskas.

T. Žilinskas 2016 m. ėjo vidaus reikalų ministro pareigas, iki tol septynerius metus vadovavo ministerijos Viešojo saugumo politikos departamentui.

2003-2006 m. jis buvo Vidaus reikalų ministerijos Tarptautinių ryšių ir Europos Sąjungos departamento direktoriaus pavaduotojas. Per savo karjerą T. Žilinskas taip pat yra buvęs Lietuvos Respublikos teisėsaugos atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, 2009 m. jis ėjo Lietuvos policijos generalinio komisaro patarėjo pareigas.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ informacija