10 „Galaxy S8“ funkcijų, kurių neturi nei vienas naujausias „iPhone“

Varle.lt specialistų manymu, naujieji „Samsung“ flagmanai tikrai gali drąsiai pretenduoti į geriausių 2017 metų išmaniųjų telefonų titulą. Pagal kai kuriuos parametrus jie lenkia net naujausią „Apple“ išmanųjį. Štai 10 dalykų, kuriuos turi „Samsung Galaxy S8“, bet kurių nerasime nei viename „iPhone“.

1.     Akies rainelės skaitytuvas

Akies rainelės skaitytuvas leidžia naudotojui atrankinti išmanųjį ir gauti prieigą prie užrakintų ir apsaugotų aplankalų. „Samsung“ teigimu, šis apsaugos metodas yra kur kas patikimesnis nei pirštų atspaudų skaitytuvas. Taigi, „Samsung Galaxy S8“ turi abiejų tipų skaitytuvus, o „iPhone“ tik pirštų atspaudų skaitytuvą.

2.     Veido atpažinimas

Tai dar vienas autorizacijos būdas, kuris atsirado „Samsung Galaxy S8“ išmaniajame. Naujausias „Samsung“ flagmanas atpažįsta naudotoją iš veido. Reikėtų pažymėti tai, kad šis būdas veikia dar greičiau nei akies rainelės skaitytuvas. Tiesa, kas liečia tokio būdo saugumą, yra kita pusė, nes jau išsiaiškinta, kad šią veido atpažinimo funkciją nesunku apgauti popierinės telefono savininko nuotraukos dėka.

3.     Iš tikrųjų didelis ekranas

„Samsung Galaxy S8“ turi 5.8 col., o „Galaxy S8 Plus“ – 6,2 col. įstrižainės ekraną. Palyginimui, „iPhone 7“ turi 4.7 col., o  „iPhone 7 Plus“ – 5.5 col. įstrižainės ekraną. Taigi, didelio „Apple“ modelio ekranas pasižymi mažesne įstrižaine, nei mažas „Samsung“ įrenginys. O štai „Samsung“ įrenginio gabaritai didesnio ekrano sąskaita neišaugo. Ir dėkoti čia reikia minimaliems ekrano rėmeliams bei sėkmingoms įrenginio proporcijoms.

4.     Greitojo įkrovimo funkcija

Naujausias „Samsung“ flagmanas palaiko greitojo įkrovimo technologiją, kurios dėka įrenginys įkraunamas per kelias minutes. „Galaxy S8“ pasižymi pažangesne greitojo įkrovimo technologija, kuri užtikrina, kad telefonas įkraunamas dar greičiau nei kitų gamintojų įrenginiai, kurie šiandien jau turi šią funkciją.

5.     Bevielio įkrovimo funkcija

„Samsung Galaxy S8“ įkrauti galima padėjus telefoną ant bevielio įkrovimo stotelės. Reikėtų pažymėti tai, kad „Galaxy S8“ palaiko ne tik paplitusį Qi protokolą, bet ir kitus bevielio įkrovimo standartus, todėl naudotojui nereikės jaudintis dėl suderinamumo su įkrovimo įrenginiu. „Apple“ išmanieji neturi bevielio įkrovimo funkcijos.

6.     3.5 mm garso jungtis

Praeitais metais „Apple“ savo išmaniuosiuse telefonuose atsisakė standartinės 3,5 mm garso jungties. Todėl norint naudotis „iPhone 7“ su ausinėmis,  reikalingas arba adapteris, arba reikia pirkti nepigias bevieles ausines.

7.     „Desktop“ režimas

„Samsung Galaxy S8“ palaiko „desktop“ režimą. Tam, kad galima būtų naudotis šiuo režimu, prie telefono per specialią doko stotelę reikia prijungti monitorių, klaviatūrą ir pelę. Šiame režime „Galaxy S8“ operacinė sistema pasikeičia ir tampa maksimaliai panaši į klasikines PC sąsajas. Taigi vaizdus iš telefono ekrano galima žiūrėti monitoriuje.

8.     Kur kas pažangesnis balso asistentas

Kartu su nauju flagmanu „Samsung“ pristatė balso asistentą „Bixby“. Viena įdomesnių „Bixby“ funkcijų – prieiga prie kameros. Per kamerą galima parodyti asistentui kokį nors realaus pasaulio objektą, o „Bixby“ pats suras apie jį informaciją. „Apple“ balso asistentas „Siri“ neturi prieigos prie „iPhone“ kameros ir nemoka tokių triukų.

9.     Širdies rimto jutiklis

Ant galinio „Galaxy S8“ dangtelio, iškart bo blykste yra jautrus širdies ritmo jutiklis, kuris leidžia nustatyti naudotojo pulsą. „iPhone“ telefonai tokio jutiklio neturi. Širdies ritmo jutikliu pasižymi tik „Apple Watch“ išmanieji laikrodžiai.

10.Bluetooth 5.0

„Samsung Galaxy S8“ tapo pirmuoju išmaniuoju rinkoje, aprūpintu Bluetooth 5.0 moduliu. Gandai apie šią flagmano ypatybę pasirodė 2016 m. pabaigoje, po savaitės nuo to laiko, kai „Bluetooth Special Interest Group (SIG)“ organizacija paskelbė apie specifikacijos priėmimą. Bluetooth 5.0 lyginant jį su Bluetooth 4.2, pasižymi 4 kartus didesniu veikimo diapazonu ir 2 kartus didesniu greičiu.

Bluetooth 5.0 palaikymo dėka, „Samsung“ flagmanas galės perduoti garsą iškart į du prie jo prijungtus Bluetooth įrenginius. Naudotojai galės transliuoti garsą iš telefono iškart tiek į ausines, tiek į kolonėles.  Garsumą viename išoriniame įrenginyje galima reguliuoti nepriklausomai nuo kito įrenginio.

 

Naujienos iš interneto