„Samsung Galaxy A3 (2017)“ apžvalga

„Samsung Galaxy A3“ – mažas išmanusis telefonas su 4.7 colio įstrižainės ekranu. Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų teigimu, tokios įstrižainės išmanieji šiandien yra praktiškai nykstantis tipas. Tiesa, tokių nedidelių išmaniųjų telefonų rinkoje mėgėjų yra daug, o štai pasiūlymų – nelabai. Būtent šių naudotojų poreikius jau trečius metus iš eilės tenkina „Galaxy A3“ modelis. Naujausias „Samsung Galaxy A3“ modelis gavo apsaugą nuo vandens, puikią priekinę kamerą, ilgai veikia ir yra greitai įkraunamas. Kuo dar pasižymi šis „Samsung“ išmanusis, sužinokite Varle.lt specialistų parengtoje apžvalgoje. 

Kompaktiškas, patogus ir nebijantis vandens

Visi 2017 metų „Samsung Galaxy A“ serijos išmanieji telefonai tapo apvalesni. Įrenginiai atrodo labai tvarkingai ir stilingai. „Samsung Galaxy A3 (2017)“ gali pasigirti 2.5D stiklu priekinėje skydelio dalyje, metaliniais rėmeliais ir stikliniu galiniu skydeliu. Užapvalinti kampai ir nedideli korpuso matmenys lemia, kad telefonas patogiai guli rankoje ir nepaisant lygaus galinio skydelio paviršiaus, neslysta.

https://www.youtube.com/watch?v=f4GYmf7HxtM&width=853&height=480

Ko gero vienas didžiausių „Samsung Galaxy A3 (2017)“ privalumų – IP68 apsaugos nuo vandens ir dulkių standartas. Tai reiškia, kad į telefonų korpuso vidų nepatenka dulkės ir išmanieji gali būti panardinti 30 min. iki 1,5 m gylyje.

Rėmeliai aplink ekraną palyginus nedideli. Ekranui tenka 67.9% priekinio skydelio dalies. Kaip būdinga „Samsung“ išmaniesiems, čia rasime mechaninį „Home“ mygtuką su integruotu pirštų atspaudų skaitytuvu ir jutiklinius, apšviečiamus lietimo metu „Back“ ir „Tasks“ mygtukus.

Ekranas

Naujasis „Galaxy A3“ pasižymi „Super AMOLED“ 4.7 col. įstrižainės ekranu ir 720×1280 pikselių raiška.  Pikselių tankis siekia 312 ppi, todėl pamatyti tam tikrą vaizdo grudėtumą galima tik iš labai arti stebint atidžiai ekraną. Nepaisant to, kad čia rasime AMOLED ekraną, spalvos yra pakankamai ramios ir artimos IPS matricoms. Ekranas yra ryškus ir pakankamai lengvai įskaitomas būnant net tiesiai po saulės spinduliais. 2017 metų „Galaxy A“ serijos modeliuose atsirado „Always On Display“ funkcija, kuri lemia, kad budėjimo režime ekrane atvaizduojamas laikrodis ar kalendorius ir pranešimai apie praleistus skambučius bei žinutes. Tiesa, veikianti funkcija šiek tiek eikvoja bateriją.

Būtinai atkreipkite dėmesį į tai, kad įsigydami Varle.lt „Samsung Galaxy A3 (2017)“ telefoną nemokamai gausite „Samsung“ ekrano draudimą ir draudimą nuo vandens padarytos žalos „Galaxy Care“. Netyčia sudaužius telefono ekraną, „Samsung“ įsipareigoja savo įgaliotame techninės priežiūros centre jį pakeisti nauju. Taip pat, jei išmanusis telefonas bus netyčia pažeistas vandens ar kitų skysčių, garantuojamas jo remontas „Samsung“ techninės priežiūros centre.

Našumas

Išmanusis telefonas veikia 8 branduolių pagaminto pagal 14 nanometrų technologiją „Samsung Exynos 7 Octa 7870“ procesoriaus su 1,6 GHz taktiniu dažniu pagrindu. Taip pat telefonas pasižymi „Mali-T830“ vaizdo plokšte. Operatyviosios atminties čia rasime 2 GB, o vidinės saugyklos – 16 GB, iš kurių naudotojui yra prieinama 10 GB. Yra galimybė išplėsti atmintį microSD atminties kortelės dėka iki 256 GB.

Procesorius  ir kiti vidinės konstrukcijos elementai aprūpina našumu, kurio lygį galima būtų apibūdinti kaip vidutinės ir aukštesnės vidutinės klasės. Tokio našumo pakanka bet kokiems šiuolaikiniams uždaviniams išskyrus sudėtingiausius trimačius žaidimus.

„Samsung Galaxy A3 (2017)“ veikia „Android 6.0.1“ operacinės sistemos su „Grace UX“ sąsaja pagrindu.

Pirštų atspaudų skaitytuvas veikia pakankamai sklandžiai – ekranas atrakinamas greičiau nei per pusę sekundės. Bendrai sąsaja veikia sparčiai ir sklandžiai.

https://www.youtube.com/watch?v=VIOfyFgrtyU&width=853&height=480

Kameros

Naujausias „Samsung Galaxy A3“ yra aprūpintas 13 megapikselių (f/1.9) pagrindine kamera ir 8 megapikselių priekine kamera. Kameros programėlė be pilnai automatinio režimo taip pat siūlo „Pro“ režimą. Šiuo atveju naudotojas rankiniu būdu gali pasirinkti baltos spalvos balansą, ISO, įvesti ekspozicijos kompensavimą ir pasirinkti ekspozicijos matavimo būdą.

Fokusavimas spartus, kadrai gaunasi geros kokybės, su padoriu dinaminiu diapazonu, tikroviškomis spalvomis ir pakankamai tiksliu automatiniu baltos spalvos balanso nustatymu. Esant blogam apšvietimui nuotraukų kokybė suprastėja, bet nežymiai.

Kamera pasižymi HDR režimu, kuris veikia labai subtiliai ir jei kadre nėra pakankamai stipraus ryškumo šuolio tarp atskirų vaizdo dalių, jo veikimo rezultatas gali būti išimtinai kosmetinis. Tais atvejais, kai kadre yra šviesos šaltinis ar tiesiog labai ryškus objektas tamsiame fone, šis režimas gali gerokai pagerinti vaizdą „ištraukdamas“ iš jo šešėlius.

Autonominis veikimas

„Samsung Galaxy A3 (2017)“ yra aprūpintas nekeičiama jonų-ličio 2350 mAh talpos baterija. „Super AMOLED“ ekrano ir energiją taupančio „Exynos 7870 Octa“ procesoriaus dėka šis išmanusis telefonas yra pakankamai „gyvybingas“. Telefono baterija demonstruoja tokius rezultatus: daugiau nei 18 val. veikimo pokalbių metu, daugiau nei 15 val. naršant internete ir daugiau nei 16 val. atkūriant vaizdo įrašus.

Apibendrinimas

Ar yra prasmė praeitų metų „Galaxy A3 (2016)“ keisti į naująjį? Tais atvejais, jei norite pradėti naudotis „Samsung Pay“ paslauga, verta. „Galaxy A3 (2017)“ atsirado jos palaikymas. Dar vienas viliojantis dalykas – puiki asmenukių kamera.

Techninių parametrų požiūriu „Samsung Galaxy A3 (2017)“ atrodo įdomiai, nors dizaino prasme – tai niekuo ypatingai neišsiskiriantis įrenginys. Tačiau ergonomiškumo aspektu šis išmanusis tikrai puikus variantas. Pasak Varle.lt specialistų, telefonas įdomus tuo, kad atrodo dar niekas nesiūlė masinio vidutinės klasės modelio su apsauga nuo vandens ir dulkių. „Samsung Galaxy A3 (2017)“ – ko gero vienintelis padorus „Android“ išmanusis su 4,7 colio įstrižaine. Tiems, kas kategoriškai nenori 5 ar 5.2 colio įstrižainės telefono, alternatyvų už panašią sumą praktiškai nėra.

 

Naujienos iš interneto