Vidinės metamorfozės drobėje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vis daugiau dailininkų, tapytojų noriai eksponuoja savo kūrybinius darbus Trakų kultūros rūmų erdvėse. Nors patalpos nėra pritaikytos ekspozicijoms, tačiau kai kuriems menininkams postsovietinis pastatas yra įdomus bei patrauklus savo architektūra, sudarančia tam tikrą slėpiningą nuotaiką bei atmosferą. Kultūros rūmų erdvė labai tiko jaunajai tapytojai, Vilniaus Dailės akademijos absolventei Kristinai Kurilionok (Feigelovitz), kurios autorinių darbų paroda „Sugretinami vizualūs efektai“ buvo atidaryta balandžio 7 d. Paroda vyks iki gegužės 8 d.

Parodos atidarymo metu skambėjo moderni, psichodelinė japonų muzika, sustiprinanti eksponuojamų darbų filosofinę prasmę bei autorės išsakytas drobėje mintis. Apie paveikslų prasmę bei išskirtinę jų raišką pasakojo Kristinos Kurilionok kuratorė Maria Rosaria Gallo (Italija), kurios manymu „Tapyba – tai kelionė į nenutrūkstamą ir kasdienę metamorfozę, sukurtą žmogaus egzistencijos“. Su kuratore kartu atkeliavo ir jos studentai iš Venecijos, norintys labiau pažinti Lietuvą bei lietuviškąjį meną.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parodoje „Sugretinami vizualūs efektai“ eksponuojama tapyba ir tekstilės darbai, kurie atskleidžia besivystančius Kristinos Kurilionok tyrinėjimus, motyvacijas ir gebėjimą dirbti su skirtingomis medijomis ir erdvėmis, tiesiogiai sekant savo įkvėpimu, smalsumu ir poreikiais.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuo vienos kompozicijos prie kitos (susidedančių iš charakterių, istorijų, prisiminimų, jausmų, tikrų vizijų, iliuzijų, – išverstų į šviesą, apimtį ir spalvą), galime išskirti Kristinos menišką jautrumą, besivystantį identiteto paieškoje, minties ir kūno santykio ir jo evoliucijos gyvenimo cikliškumo kontekste; kasdienių ritualų analizės, išreikštos per psichologinių metamorfozių procesą; pačią tapybą, kaip ritualą; moters kūno centrinę padėtį ir jo reprezentaciją.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trakų kultūros rūmų direktoriaus pavaduotoja Meida Vitovičiūtė dėkojo autorei už eksponuojamus darbus rūmuose bei linkėjo įkvėpimo ir bendradarbiavimo tęsinio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maloniai kviečiame aplankyti parodą.

Viktorija ŠAMATOVIČIENĖ,

Trakų kultūros rūmų renginių organizatorė

Naujienos iš interneto