- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Lentvario „Versmės“ gimnazija atšventė 120-ies metų jubiliejų

_IGP4383 [1]

2017 m. vasario 24 d. Lentvario „Versmės“ gimnazija paminėjo 120-ies metų jubiliejų. 1896 m. LDK didiko palikuonio grafo Vladislovo Tiškevičiaus įkurta pradinė (iš pradžių – dvimetė, po to – keturmetė) mokykla buvo pirmoji mokykla Lentvaryje. Daugiau kaip prieš šimtmetį iš mokyklos pradėjusi sklisti šviesa tebesklinda iki šiol.

Šia proga į gimnaziją atvyko daug garbingų svečių: Trakų rajono savivaldybės vadovai: merė Edita Rudelienė ir merės pavaduotoja Marija Puč, savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas, Švietimo skyriaus vedėja Dalia Dzigienė ir vedėjos pavaduotoja Alina Jakonis, Lietuvos Respublikos Seimo narys Jaroslav Narkevič, Rusijos ambasados Lietuvos Respublikoje sekretorius Sergej Daineko, rusų nevyriausybinių organizacijų vadovės Viktorija Šalkovskaja ir Olga Gorškova, Trakų rajono ugdymo įstaigų vadovai ir kt.

_IGP4425 [2]

Jubiliejaus proga gimnazijos bendruomenė, svečiai, buvę mokiniai bei mokytojai susirinko gimnazijos aktų salėje. Gimnazijos vadovas Vladimiras Pileckis visus pasveikino ir pasidalijo savo mintimis apie mokyklą:

„Mokykla – tai viena iš pagrindinių pakopų mūsų gyvenime. Ji formuoja žmogaus charakterį, moko teisingai suprasti mus supantį pasaulį. Mokykloje mes randame pirmus tikrus draugus ir pirmąją meilę. Mokykla – tai vieta, kur mes patiriame pirmųjų pergalių džiaugsmą ir bandome slėpti karčias pralaimėjimo ašaras. Mokykla mus moko įveikti sunkumus ir nesustoti pasiekus pergalę. Kiekvieno iš mūsų gyvenimas yra susijęs su mokykla. Tai ji mus išmokė skaityti ir rašyti bei spręsti problemas, kurios kaskart darosi vis sunkesnės. Ji atidarė prieš mus pasirinkimo kelius ir padėjo pasirinkti vieną, kuriuo mes užtikrintai einam prie tikslo. Jei apibrėžtume svarbiausia, kuo gali didžiuotis mūsų gimnazija, – tai būtų tai, kad mums pavyko ją išsaugoti.“

Garbingu gimnazijos jubiliejumi, jos sukurtomis tradicijomis pasidžiaugė ir Trakų rajono savivaldybės, Švietimo skyriaus vadovai, palinkėję gimnazijos bendruomenei nesustoti ir žengti pirmyn, kiekvieną dieną siekti vis aukštesnių tikslų. Lentvario miesto seniūnas Vytas Rukšėnas pažymėjo, kad 120 metų – tai nepaprastas jubiliejus, – tokia sukaktis būtų garbinga kiekvienam miestui.

_IGP4474 [3]

Gimnazijos jubiliejaus proga visus susirinkusius pasveikino įvairių laidų abiturientai: 1957 m. abiturientas Vladimiras Akimovas pasidalijo savo prisiminimais apie mokyklą, padeklamavo paties sukurtą eilėraštį bei, grodamas gitara, sudainavo dainą. 1956 m. abiturientė, buvusi gimnazijos mokytoja, Lentvario suaugusiųjų vakarinės mokyklos ilgametė direktorė, mokytojų dinastijos atstovė Irina Lobko ir jos sesuo buvusi mokytoja Natalija Poplavskaja nuoširdžiai pasveikino gimnazijos bendruomenę jubiliejaus proga, padovanojo iškilmingo vakaro svečiams savo kūrybos eilėraščius ir dainą, o gimnazijai – arbatos servizą. Daug gražių žodžių pasakė ir 1976 m. abiturientai, Liudmila Vorobjova perskaitė specialiai šiai progai sukurtą eilėraštį.

Savo prisiminimais apie gimnazijos himno kūrimą ir gimnazijai suteiktą pavadinimą „Versmė“ pasidalijo mokytojos Alina Zeliutkova ir Regina Jonikienė.

_IGP4413 [4]

Daug šiltų žodžių ir palinkėjimų pasakė Lietuvos Respublikos Seimo narys Jaroslav Narkevič, Lentvario miesto bibliotekos vedėja Kristina Mečkovska, Trakų policijos komisariato specialistė Viktorija Aleknavičienė, Rusijos ambasados sekretorius Sergej Daineko, Vilniaus rusų mokyklų mokytojų asociacijos pirmininkė Viktorija Šalkovskaja ir Slavų Gailestingumo fondo vadovė Olga Gorškova, švietimo įstaigų vadovai: Francišek Žeromskij – Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos direktorius ir jo pavaduotoja ugdymui Regina Sinkevičienė, Giedrė Širinskienė ir Edita Vasiliauskienė – Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, Rima Blikertienė – Onuškio Donato Malinausko gimnazijos direktorė, Vytautas Gustas – Paluknio „Medeinos“ gimnazijos direktorius, Jelena Ignatovič – Rūdiškių gimnazijos direktorė, Marian Kuzborski – Trakų gimnazijos direktorius, Loreta Ruškevičiūtė – Trakų suaugusiųjų centro direktorė, Ona Ramanauskienė – Lentvario pradinės mokyklos direktorė, Irena Kravčun – Paluknio vaikų darželio direktorė, Svetlana Golovač – Senųjų Trakų vaikų darželio direktorė, Virginija Ilginytė – Trakų vaikų darželio „Ežerėlis“ direktorė, Žaneta Vasilenko – Trakų vaikų darželio „Obelėlė“ direktorė, Jolanta Strelčiūnienė – Lentvario vaikų darželio „Svajonėlė“ direktorė, Rasa Dikevičienė – Trakų švietimo pagalbos tarnybos direktorė ir kt.

_IGP4492 [5]

Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė įteikė padėkas gimnazijos bendruomenės nariams: bibliotekos vedėjai Valentinai Banuševič už svarų indėlį, kaupiant medžiagą apie Lentvario miestą ir jo gyventojus, mokytojai Lenai Zeinalovai už puikius mokinių ugdymo pasiekimus, aktyvią pedagoginę ir visuomeninę veiklą, mokinių mamai Verai Gerasimčik-Pulko už rūpinimąsi, dėmesį, neabejingumą, pagalbą Lentvario „Versmės“ gimnazijai. Nusipelniusiems gimnazijos pedagogams ir tėvams padėkas įteikė ir gimnazijos direktorius Vladimiras Pileckis: Irinai Grigorjevai ir Jelenai Maselait – už nuoširdų kūrybingą pedagoginį darbą, aktyvų dalyvavimą projektuose, gerosios patirties sklaidą, aktyvią visuomeninę veiklą; Valentinai Pučas, Olgai Frantovskajai, Valdemarui Barkauskui – už domėjimąsi gimnazijos veikla, nuoširdų bendradarbiavimą, atsakomybę ir pagalbą gimnazijai.

Apibendrinant renginį, gimnazijos direktorius pažymėjo, kad pagrindinis gimnazijos veiklos rezultatas – tūkstančiai mūsų abiturientų: ryškių ir talentingų, stiprios dvasios kūrėjų, o ne abejingų vartotojų. „Mūsų gimnazija šiandien – namas, kurį pastatėme mes visi: mokytojai, mokiniai, tėvai, abiturientai, mūsų geri draugai ir partneriai. Namas yra suformuotas, lyg plyta ant plytos, iš mūsų kūrybiškų darbų, siekių, talentų, ir visi įnešė į statybas kažką savo. Mes tikime, kad mūsų gimnazija turi ne tik garbingą praeitį, gerą dabartį, bet ir puikią ateitį! Trakų rajono savivaldybės vadovų ir tarybos, Seimo narių, Švietimo skyriaus ir Švietimo ir mokslo ministerijos dėmesio ir pagalbos dėka gimnazijoje vyksta daug teigiamų pokyčių. O mokytojai ir tėvai daro viską, kad sustiprėtų gimnazijos įvaizdis.“

Direktorius padėkojo už pasitikėjimą gimnazija. „Mes esame optimistiškai nusiteikę ateičiai. Mes žinome, kad mūsų planai bus įgyvendinti, viltis neišnyks, svajonės išsipildys. Ir kai mes susirinksime švęsti kitą gimnazijos sukaktį, pasakysime sau, kad viskas, apie ką mes manėme, apie ką svajojome ir ko norėjome – visa tai išsipildė.“

Jubiliejinio renginio scenarijų parengė fizikos mokytoja Nadiežda Keblikienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Tatjana Prišmont. Muziką parinko istorijos mokytoja Kristina Urbienė ir muzikos mokytoja Božena Beliak. Svečiams dainavo jungtinis – mokinių, tėvų ir mokytojų – choras.

Kartu su gimnazijos mokinių rusų liaudies instrumentų ansambliu „Treščiotki“ (vadovė Irina Zaveckaja) pasirodė Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos kolektyvai „Jagodka“ ir „Žeimenuška“ (vadovė Nadežda Lipinskaja, mokytoja Snežana Novikova) bei Grigiškių kultūros centro vaikų rusų liaudies šokių kolektyvas „Smailiki“ (vadovė Rima Šimkuvienė). Muzikinį kūrinį šventės svečiams ir visiems susirinkusiems salėje padovanojo buvę orkestro „Treščiotki“ muzikantai.

_IGP4544 [6]

Renginį vedė pradinių klasių mokytoja Lena Zeinalova, IV-os gimnazinės klasės mokinys Ivan Muratov ir buvusi šios mokyklos mokinė, o dabar mokinių mama Vera Gerasimčik-Pulko. Pasakojimą apie gimnazijos istoriją vaizdžiai papildė istorijos mokytojos Liudmilos Stasiulevič parengtos skaidrės.

Po koncerto vyko buvusių abiturientų, mokytojų susitikimai. Visi renginio dalyviai turėjo progą prisiminti savo vaikystės ir jaunystės dienas, prabėgusias tarp šių sienų.

Dėkojame visiems dalyvavusiems gimnazijos šventėje ir ją ruošusiems. Ačiū už gerą energiją, dovanas, šypsenas, apsikabinimus, prisiminimus, nuoširdumą ir prasmingą laiką drauge!

Lentvario „Versmės“ gimnazijos informacija

Viktoro Charkevičiaus nuotr.