- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Vyriausybė patvirtino Lietuvių kalbos kultūros metų minėjimo 2017-aisiais planą

Kaip minėsime Lietuvių kalbos kultūros metus? [1]

Vyriausybė patvirtino Lietuvių kalbos kultūros metų minėjimo 2017-aisiais planą. Jame numatytos įvairios veiklos, kurios populiarins taisyklingą lietuvių kalbos vartojimą visuomenėje, visų pirma – vaikų ir jaunimo grupėse, paskatins domėjimąsi gimtąja kalba ir jos istorija.

„Lietuvių kalba yra ne tik viena seniausių kalbų pasaulyje, bet ir mūsų tvirtybės, vienybės simbolis. Galbūt kartais net nepagalvojame, kokia ilgaamže, unikalia ir daugelio pasaulio kalbininkų tyrinėjama kalba bendraujame. Mes kaip tauta turime džiaugtis ir didžiuotis sugebėję ją išsaugoti“, – apie gimtosios kalbos reikšmę kalbėjo Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Šiais metais planuojama apdovanoti lietuvių kalbos puoselėtojus, išrinkti taisyklingiausius jaunųjų mokslininkų, doktorantų ir studentų mokslo darbus. Taip pat numatoma surengti Lietuvos mokinių dainuojamosios poezijos konkursą, organizuoti lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadą, kurioje dalyvautų vaikai, besimokantys tiek šalies, tiek ir užsienyje esančiose lietuviškose mokyklose.

Kitais visame pasaulyje organizuojamais renginiais, geresnėmis prieigomis prie lietuviškų elektroninių leidinių, „Tautosakos savaite“ bus siekiama populiarinti lietuvių kalbą ir neformalųjį mokymą Lietuvoje bei svetur.

Vyriausybė savo programoje yra numačiusi išsaugoti nacionalinį kultūros paveldą, prasmingais darbais atskleisti jo svarbą, išlaikyti svarbiausią mūsų kultūros pamatą – gimtąją kalbą.

Šaltinis – http://lrkm.lrv.lt/lt/news/view_item/id.1008.