- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Trakų policijos komisariatą aplankė Lentvario „Versmės“ gimnazijos darželio vaikai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatą aplankė Lentvario „Versmės“ gimnazijos darželio vaikai. Komisariate vyko atvirų durų diena. 

DSCF0078 [1]

Mažuosius lankytojus pasitiko bendruomenės pareigūnės Vlada Černienė. Renginio pradžioje vaikai apžiūrėjo komisariato patalpas, laikino sulaikymo ir apklausos kambarius. Darželinukai ypač su dideliu susidomėjimu apžiūrinėjo buvusias budėtojų dalies patalpas, kuriose yra daug įvairių policijos specialiųjų priemonių; radijo stotys, kompiuteriai, kitos specialiosios priemonės naudojamos policijos darbe.

Komisariato kieme veiklos skyriaus pareigūnai Jovita Batenaitė, Deividas Černius ir Darius Kareiva vaikams aprodė policijos transportą, paaiškino kodėl policijos pareigūnai gatvėmis važiuoja su įjungtais garso ir šviesos signalais. Mažieji turėjo galimybę pasėdėti policijos automobilyje , pačiupinėti vairą, radijo stotį. Apžiūrinėję policijos automobilius, vaikai atėjo į saugaus eismo klasę. Draugiškoje ir šiltoje aplinkoje, pareigūnai parodė ir papasakojo kokią amuniciją kiekvieną dieną darbe turi policijos pareigūnas. Paaiškino kokiais atvejais naudojamos dujų balionėlis, guminė lazda ar ginklas.

Kartu su pareigūnais pažiūrėjo filmukus – „ Amsio patarimai“ir diskutavo, kaip reikia saugiai pereiti kelią,  bendruomenės pareigūne Vlada Černienė paaiškino, kad būtina gatvę pereiti tik per pėsčiųjų perėją, o jei jos nėra, būtina išsirinkti ne trumpiausią, o saugiausią kelią į namus. Kalbėjo apie apie atšvaitų svarbą. Pareigūnės vaikams papasakojo apie pavojus, tykančius žiemą, patarė, kaip jų išvengti. Vaikams aiškino kad , be suaugusių priežiūros riedučiais, riedlentėmis ir dviratukais važinėtis gatvėje ar šaligatvyje. Aiškino, kad mažieji gali važinėtis tik tam skirtose vietose.

DSCF0106 [2]Apžiūrinėdami policijos muziejų vaikai stebėjosi, kad policijos pareigūnai ne tik dirba labai svarbų darbą ir saugo žmonės nuo sukčių, tačiau turi laiko sportuoti ir laimėti įvairių sporto laimėjimų. Smagiai besišnekučiuojant laikas prabėgo labai greitai. Renginio pabaigoje pareigūnai padėkojo „Versmės“  gimnazijos darželio auklėtojai Samantai Silnevič už paramą ir aktyvų dalyvavimą įgyvendinant Vilniaus apsk. VPK Trakų r. PK organizuotą Gerumo akciją ir įteikė padėkos raštą.  Atsisveikindami vaikai padėkojo pareigūnams už įdomiai ir turiningai praleistą laiką, o pareigūnai vaikams palinkėjo saugaus kelio ir gražios vaikystės.

Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK

Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja  Vlada Černienė