Uždrausta tiekti rinkai nesaugius maisto papildus

papildu_kapsules_0

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, atlikę patikrinimus maisto produktų parduotuvėse, prekiaujančiose maisto papildais bei patikrinę kai kuriuos internete siūlomus papildus, per du šių metų mėnesius surašė 6 sprendimus dėl nesaugių produktų tiekimo rinkai ribojimo priemonių taikymo. Prekybos įmonės ir internetine prekyba užsiimantys maisto tvarkytojai buvo įpareigoti šiuos papildus surinkti iš rinkos ir sunaikinti.

Uždrausta prekiauti 2 rūšių amerikietiškais papildais – „Candistat™“ ir „24 Seven“, 2 rūšių angliškais – „Amix Opti-Pack Complete and Full“ ir „Amix Hells NO2” ir 2 rūšių kanadietiškais –„Dedicated Unstoppable pre-Workout“ ir „PVL Essentials Multi maxx“.

Maisto papildų „Candistat™“ (gamintojas „Douglas laboratories“, JAV) sudėtyje buvo nurodytas maisto priedas – kalio sorbatas, kuris neatitiko šiam priedui naudojimo kietuose maisto papilduose sąlygų. Kiti amerikietiški papildai – „24 Seven“ (gamintojas „RBC Life Sciences, Inc., JAV) uždrausti tiekti rinkai dėl Europos Sąjungoje nepatvirtinto naujo maisto ingrediento – sintetinio likopeno.

Maisto papilduose „Amix Opti-Pack Complete and Full“ (gamintojas „Large Life Ltd.“, Jungtinė Karalystė) rastas – multiliaukinis kompleksas (galvijų sėklidžių liaukų, kepenų, antinksčių, širdies plaučių, kasos, inkstų ir kitų organų audiniai), o papilduose „Amix Hells NO2” (gamintojas „Large Life Ltd.“, Jungtinė Karalystė) – agmatino sulfatas.

Kanadietiškų papildų „Dedicated Unstoppable pre-Workout“ (gamintojas „Dedicated Nutrition“, Kanada) sudėtyje buvo nurodyti nepatvirtinti ingredientai (N-Carbamylglutamate, Selaginella tamariscina ir Thermopsis lanceolata), o papilduose „PVL Essentials Multi maxx“ (gamintojas „Fit foods LTD Port coquitlam“, Kanada) – neleistina vario  forma – vario chelatas.

Naujos vitaminų ir mineralinių medžiagų formos bei sudedamosios dalys turi būti įvertintos Europos maisto saugos tarnybos (EFSA), kuri tiria jų poveikį žmonių sveikatai.

 Šaltinis – http://vmvt.lt/naujienos/uzdrausta-tiekti-rinkai-nesaugius-maisto-papildus.

_____________________________________

Maisto papildai yra atsakingi už mūsų gerą savijautą ir sveikatą, todėl turime juos rinktis itin atsakingai. Rizikuoti savo organizmo sąskaita – negalima. Renkantis papildus svarbu pasidomėti jų sudėtimi, atsiliepimais ir gamintojais. Vieni iš geriausiai vertinamų papildų yra GNLD papildai, kuriuos Jums rekomenduos kiekvienas išbandęs, o kitiems vėliau rekomenduosite Jūs.

PR

Naujienos iš interneto