Svarbi informacija turintiems BOSCH ir SIEMENS dujines virykles

BSH_G12_First_Wave_Lithuania.indd

Nuo šiandien prasideda buities technikos gamintojo „Bosch“ saugos kampanija šio prekės ženklo ar „Siemens“ dujinių prietaisų savininkams. Turintys laisvai pastatomas dujines virykles, pagamintas 2006 – 2011 m., ar ant stalo pastatomus „Bosch“ dujinius paviršius, pagamintus 2004 – 2005 m., kviečiami patikrinti savo prietaisą specialiai šiai kampanijai sukurtoje interneto svetainėje www.gascookingsafety.com arba skambinant klientų aptarnavimo tarnybai (numeris Lietuvoje – 8 700 55595).

Gamintojui atlikus nurodytų metų gamybos prietaisų patikrinimą, aptiktas galimas dujų prijungimo jungiamosios detalės defektas, dėl kurio gali pratekėti dujos ir, ypač retais atvejais, galimas sprogimo pavojus. Nors tokios grėsmės tikimybė labai maža, gamintojai kviečia patikrinti savo prietaisus. Jei prietaisas patenka į nurodytą rizikos grupę, pažeista prietaiso detalė bus nemokamai ir kuo skubiau pakeista prietaiso savininko namuose.

„Klientų saugumas ir pasitenkinimas yra didžiausi mūsų prioritetai. Visuomet siekiame aukščiausių kokybės standartų, todėl nuolat tikriname savo produktus. Išsamių kontrolinių patikrinimų metu nustatę bet kokių su sauga susijusių problemų, imamės reikiamų priemonių. Būtent toks atvejis pasitaikė šį kartą – 2016 metų gruodžio pabaigoje baigtas išsamus tyrimas parodė galimus kai kurių dujinių prietaisų detalės pažeidimus. Nedelsdami ėmėmės reikiamų veiksmų ir darome viską, kad ši saugumo kampanija pasiektų kiek įmanoma daugiau brokuotų prietaisų savininkų. Labai apgailestaujame, kad klientams tenka susidurti su tokia situacija“, – sako buities technikos gamintojo „Bosch“ ryšių vadovė Maja Wikman Ulrich.

Pasak gamintojo atstovės, nustačius, jog prietaisas yra pažeistas, reikėtų nedelsiant susisiekti su gamintoju nurodytais komunikacijos kanalais ir susitarti dėl įgaliotojo techninės priežiūros specialisto atvykimo. Jis jungiamąją detalę pakeis nemokamai. Po šio pakeitimo gedimas bus visiškai pašalintas. Siekiant visiško saugumo, iki atvykstant specialistui patariama nedelsiant išjungti dujų tiekimą ir nenaudoti prietaiso. Specialistui pakeitus detalę, prietaisas bus visiškai saugus naudoti.

Patikrinti savo prietaisus kviečiami ir tie, kurie jau yra tikrinę savo prietaiso informaciją ir kurių dujų prijungimo jungiamosios detalės anksčiau nereikėjo keisti. Tie, kurie jau yra keitę pažeistą detalę, gali būti ramūs – dujų prijungimo jungiamosios detalės dar kartą keisti nereikia.

Pasak gamintojo, iš viso paveikta apie 170 000 prietaisų, dauguma jų parduota Nyderlanduose, Belgijoje ir Vokietijoje. Lietuvoje „Bosch“ ir „Siemens“ laisvai pastatomų dujinių viryklių parduota apie 5000 vnt., o „Bosch“ ant stalo pastatomų dujinių paviršių – apie 10 vnt. Latvijoje tokių prietaisų iš viso parduota apie 2500 vnt., Estijoje – apie 350 vnt. Saugumo kampanija, pasitelkiant visus įmanomus komunikacijos kanalus, vykdoma visose šalyse, kuriose buvo parduoti galimai brokuoti prietaisai.

Apie BSH:

 

„BSH Hausgeräte GmbH“ yra pasaulyje namų apyvokos prietaisų sektoriuje pirmaujanti įmonė, kurios pajamos 2015 m. siekė apie 12,6 mlrd. eurų, turinti daugiau nei 56 000 darbuotojų. BSH savo produktus gamina apie 40 fabrikų, o jai atstovauja daugiau nei 80 įmonių, veikiančių apie 50-yje šalių. Daugiau informacijos, vaizdų ir vaizdo įrašų galima rasti www.bsh-group.de.

Naujienos iš interneto