Žiemos pramogos su LSDP

Pagaliau išsipildė du metus brandinta idėja – praeitą šeštadienį, vasario 11 d., Trakų olimpinio ruošimo centro prieigose vyko Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) žiemos šventė (šeimoms ir ne tik), skirta Vasario 16-ajai paminėti. Šventės organizavimo rūpesčių ėmėsi Trakų rajono socialdemokratai. Trakiečiai kvietė pasibūti drauge, pasidžiaugti žiema, pačiuožinėti ant Galvės ežero ledo įrengtose čiuožyklose, pasivaržyti linksmųjų estafečių rungtyse, poledinės žūklės, rasto pjovimo, kūjo laikymo, virvės traukimo varžybose, pasikaitinti pirtelėje, paskanauti karštos ant laužo virtos grafų tyrsriubės, pasišnekučiuoti prie Vienybės laužo.

Žvarbaus vėjo nepabūgo ir šventėje apsilankė bei susirinkusiuosius pasveikino LR Seimo narys J. Sabatauskas, kandidatai į partijos pirmininkus Gintautas Paluckas ir Artūras Skardžius, LSDP Trakų skyriaus pirmininkas Kęstutis Vilkauskas, socialdemokratų kandidatė į LR Seimą vienmandatėje Panevėžio-Anykščių apygardoje Auksė Kontrimienė, kandidatė į Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos pirmininkus trakietė Agnė Goldbergaitė.
Besibaigiančios žiemos džiaugsmų pajusti atvyko kaimyninių rajonų bičiuliai, atėjo miestiečiai ir svečiai. Pirmieji varžytis pradėjo poledinės žūklės meistrai: nors oras gero kibimo nežadėjo, bet tuščiomis negrįžo nė vienas žvejas. Tuo tarpu aistringai varžėsi tiek traukiantys virvę, tiek laikantys kūjį ar besistengiantys būti geriausias linksmosiose estafetėse. O kiek aistrų sukėlė rasto pjovimas rankiniu pjūklu. Smagu buvo matyti ne tik svečius, bet ir trakiečių šeimas, noriai dalyvavusias varžybose, mielai skanavusias dūmu kvepiantį karštimą.
Pusdienį trukusi šventė baigėsi įspūdžiais dalijantis ir šildantis prie Vienybės laužo – simboliškai liepsnojančio senosios Trakų pilies fone.
Dalyvavusieji dėkojo už gražiai ir prasmingai drauge praleistą laiką ir žūtbūt žadėjo sugrįžti kitąmet su dar gausesniu būriu. Na, o mes, šeimininkai, įsipareigojome ir kitais metais, Vasario 16-osios proga, vėl surengti žiemos šventę bičiuliams (ir ne tik!).
Šventės idėja nebūtų įgyvendinta be mūsų skyriaus bičiulių Jolantos Abucevičienės Vilijos Babarskienės, Editos Markėnienės, Algio Paliučio, Prano Surinto, Šarūno Ūso, Jolantos Veličkienės, Kęstučio Vilkausko, palaikymo ir entuziastingo darbo. LSDP Trakų skyriaus vardu dėkoju visiems, padėjusiems organizuojant ir pravedant pirmąją LSDP šeimų žiemos šventę.

Vilija BABARSKIENĖ
Valdo Šereikos,
Editos Markėnienės nuotr.

Naujienos iš interneto