- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

LENTVARIO PRADINĖS MOKYKLOS DOVANA LIETUVAI – NEĮPRASTO DYDŽIO ATVIRUKAS

Jų linkėjimai jau liko atviruke [1]
Jų linkėjimai jau liko atviruke

Gimtadienis – viena gražiausių ir laukiamiausių dienų. Ir kai tu žinai, kad šįmet Lietuvai 99-eri – dar labiau jos, Tautos šventės, lauki. O kokia šventė be sveikinimų, dovanų?

Savo dovaną Lietuvai  paruošė ir Lentvario pradinės, vienos skaitlingiausių Lietuvos pradinių mokyklų pedagogai, vaikai, atsiliepdami į LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimą: „Tegul Vasario 16-oji bus džiaugsminga, skambi ir daugiabalsė šventė, tarsi Trispalvė banga, užliejanti Lietuvą ir pasaulį, kur tik yra mūsų piliečių. Įtraukianti kiekvieną, kuris didžiuojasi, kad jau beveik 100 metų turime atkurtą savo valstybę“.

Jo - sveikinimo atviruko - dydis 2.50 ir 2.50 m [2]
Jo – sveikinimo atviruko – dydis 2.50 ir 2.50 m

Dovanos – sulankstomojo atviruko – sumanytojos: direktorės pavaduotoja ugdymui      Edita Stražnickienė ir neformaliojo ugdymo organizatorė Žydrė Sartanavičienė. Daug, atitrūkusios nuo tiesioginio darbo, laiko aukojo  mokytojos Saulena Jakaitytė, Bronė Bakšienė, Danguolė Dalinkevičienė, Rimutė Nareikienė ir, svarbiausia, visi pradinės mokiniai.

Atviruke, kurio aukštis 2 metrai 50 cm, plotis 2 metrai 50 cm, savo linkėjimus įrašė  dar ne visai įgudusia rašymui ranka pirmokėliai, antrokai, trečiokai ir mokyklos „abiturientai“ – ketvirtokai ir daugelis kitų, mokyklą gerbiančių ir mylinčių…

Vyrauja geltona, žalia, raudona spalvos … ir širdžių šiluma. Pirmąjį mokyklos direktorės Onutės Ramanauskienės įrašą: ,,Lietuva, Lietuva, būk per amžius laisva“ veja mokinių,  jų tėvelių, senelių žodžiai: „Aš myliu Lietuvą“, „Lietuva, išlik stipri“, „Džiaugsmo, ištvermės, šilumos, kantrybės“, „Lietuva, myliu tave, būk per amžius laisva“, „Lietuva, būk drąsi ir galinga“, „Aš džiaugiuosi, kad gyvenu Lietuvoje“. Iš viso atviruke susirikiavę 203 linkėjimai mūsų GIMTINEI. 

Atviruko sumanytojos: direktorės pavaduotoja ugdymui Edita Stražnickienė, neformaliojo ugdymo organizatorė Žydrė Sartanavičienė ir direktorė (nuotraukoje - pirma) Onutė Ramanauskienė [3]
Atviruko sumanytojos: direktorės pavaduotoja ugdymui Edita Stražnickienė, neformaliojo ugdymo organizatorė Žydrė Sartanavičienė ir direktorė (nuotraukoje – pirma) Onutė Ramanauskienė

Atvirukas papuoštas mokyklos emblema (autorė mokytoja Saulena Jakaitytė) ir užrašu: „LIETUVA, SU GIMTADIENIU“.

Mintis jau gimsta. Linkėjimas Lietuvai tuoj įrašytas bus! [4]
Mintis jau gimsta. Linkėjimas Lietuvai tuoj įrašytas bus!

Šaunus, išradingas mokytojų kolektyvas kartu su mokyklos direktore Ona Ramanauskiene jau galvoja apie būsimąją dovaną artėjančiam Lietuvos šimtmečiui. Ir originalių sumanymų yra, bet tai kol kas… paslaptis.

                                                                          Alfonsas KAIRYS, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys

Print [5]

Projektą „Lentvario miesto kultūros paveldo sankirtos ir perspektyva“ remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.