Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalba teikiant Valstybės apdovanojimus Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Gerbiamieji,

nuo ankstyvo ryto vieni kitiems tariame sveikinimo žodžius ir jaučiamės suvienyti Vasario šešioliktosios.

Mus suartina ir šalies istorinė patirtis, ir dabarties iššūkiai, ir ateities viltys. Didelis bendras troškimas, kad Lietuva toliau augtų ir klestėtų kaip išdidi nepriklausoma valstybė. Kad mūsų gyventojai ją brangintų ir didžiuotųsi, o kitos garbingos šalys laikytų patikima drauge ir sąjungininke.

Šiandien visuose žemynuose Lietuva turi daug nuoširdžių draugų – tikrų dvasios brolių ir seserų, kurie mus gerai supranta, vertina ir remia mūsų žingsnius. Kai džiaugiamės svarbiais laimėjimais, visada žinome: juose esama ir tų puikių žmonių indėlio.

Į šią dieną mūsų valstybė ėjo partizanų, disidentų, tremtinių takais, Sausio 13-osios gynėjų gatvėmis ir aikštėmis. „Lietuva gyva“ – tokią žinią pasauliui siuntė daugybė pasiaukojančių, bebaimių žmonių. Mintimis visada esame su jais.

Ši šventė priklauso visiems, kurie šiandien nuoširdžiai, negailėdami jėgų tarnauja valstybei, įgyvendina puikias iniciatyvas, augina vaikus ir kasdien atkakliu darbu prisideda kurdami mūsų visų ateitį.

Jie ir yra tikrasis šiandieninės Lietuvos veidas su begale gerų, gražių bruožų. Tai žmonės, kuriems taip pat netrūksta nei pasiaukojimo, nei drąsos, nei ištikimybės.

Dėkoju kiekvienam ir visus sveikinu su devyniasdešimt devintąja Valstybės atkūrimo diena!

Šaltinis – https://www.lrp.lt/lt/prezidentes-veikla/kalbos/lietuvos-respublikos-prezidentes-dalios-grybauskaites-kalba-teikiant-valstybes-apdovanojimus-lietuvos-valstybes-atkurimo-dienos-proga/27078.

Naujienos iš interneto