- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalba Nacionalinės premijos įteikimo ceremonijoje

resize_680x520_d1_dsc_7299 [1]

Gerbiami Nacionalinės premijos laureatai ir svečiai,

kultūra ir menas mums atveria plačiausią erdvę bendrauti, kalbėti su pasauliu unikaliu balsu ir kartu, tarsi patikimas inkaras, neleidžia atitrūkti nuo savo šaknų.

Globalaus pasaulio verpetas pagauna kiekvieną šių dienų žmogų, tačiau dažniausiai būtent dėl kultūros mes išliekame Lietuvos dalimi.

Net ir tada, kai gyvenimas nuskraidina už tūkstančių kilometrų, visa esybe juntame stiprų ryšį su šia žeme, kuri į mus prabyla per meną, kultūrą, per Jūsų išskirtinius kūrinius.

Į juos povandeninės talento tėkmės suneša visa, kas per amžius užkoduota tautoje, kas leido išsaugoti mūsų valstybę, nepamiršti, kas esame, ką išgyvenome. Kuo norime dalintis.

Gerbiami laureatai,

likimas Jums dovanojo nelengvą kūrėjo misiją. Esate atviri ir laisvi, nesiekiantys įtikti ar patikti, bet – jaučiantys atsakomybę už tuos, kurie skaitys ir klausys, žiūrės ir norės suprasti.

Nacionalinė premija – tai įvertinimas už kūrybiniame kelyje pasiektas aukštumas, už didelį jausmo ir minties darbą, dalyvavimą kuriant valstybę.

 Vasario 16-osios išvakarėse dėkoju kiekvienam, kad Jūsų kūriniuose jaučiame meilę žmogui ir Lietuvai, kad nesustojate – toliau einate į priekį. Linkiu neišsenkančių kūrybos šaltinių, tegul Jums visada pakaks jėgų ir sveikatos.

Sveikinu visus su Valstybės atkūrimo diena ir linkiu gražios šventės!

Dalia GRYBAUSKAITĖ, Lietuvos Respublikos Prezidentė