Pilotai Lietuvos Nepriklausomybę minės oro šventėje Trakuose

Jau 18 metus iš eilės, vasario 16 d. Trakuose vyksta tradicinė oro šventė, kurioje Lietuvos ir pasaulio parasparnių pilotai varžysis tikslaus nusileidimo rungtyje.
parasparniai-73744174
Lietuva garsėja ne tik taiklumu krepšinio aikštelėse, bet ir parasparnių sporte. Daugeliui nežinomas ir iš pirmo žvilgsnio didžiule adrenalino doze kvepiantis sportas įgauna pagreitį ir Lietuvoje. Apie šį nekasdienį sportą kalbinsime daugkartinį Lietuvos bei pasaulio čempionatų prizininką Dainių Liegų bei jaunesnios kartos atstovę, tačiau jau atstovavusią Lietuvą Europos parasparnių taiklaus nusileidimo čempionate kartu su Dainiumu, Gretą Boliaku. Dainiau, Greta, kaip jūsų gyvenime atsirado toks nekasdieninis sportas? Dainius: Parasparnius pirmą kartą pamačiau Lietuvoje dar 2005 metais, kuomet vienas draugas pradėjo lankyti skraidymo kursus ir mane nusivežė kartu į aerodromą. Tuomet dar buvau jaunas studentas ir neturėjau finansinių galimybių tokiam užsiėmimui. Tuo metu mano hobis buvo filmavimas, tad savaitgaliais važiuodavome į aerodromą, aš tiesiog stebėdavau skraidymus, filmuodavau ir kurdavau mėgėjiškus vaizdo klipus.

2009 metais vienas instruktorius (Jevgenij Blocha) pasiūlė sukurti vaizdo klipą apie jo rengiamus kursus – stovyklą, taip aš pats atsidūriau pilotų kursuose ir įsigijęs naudotą įrangą sėkmingai išsilaikiau ir pats piloto licenciją. Greta: Aš nuo vaikystės buvau apspupta parasparnių,kadangi tėtis yra motorizuoto parasparnio pilotas. Paauglystėje ne kartą teko skristi tandemu (su instruktorium), tačiau tuo metu tikrai nemąsčiau apie savarankiškus skrydžius. Tėtis buvo tas žmogus, kuris pastumėjo ir pasiūlė praeiti skraidymo kursus. Prisipažinsiu, noru tuo metu tikrai nedegiau, tačiau visgi tėčio raginama po dviejų metu, 2015 m. vasarą sutikau ir nuvažiavau į aerodromą pas Jevgenijų Blochą. Tereikėjo vienos dienos stovykloje ir pirmo savarankiško skrydžio,kad įsimylėčiau parasparnius, dangų ir pačius skrydžius. Dar iki dabar dėkoju savo tėčiui, kad jis buvo pirmasis mano vedlys link skrydžių pažinimo.

Plačiau: http://www.moteris.lt/laisvalaikis/pilotai-lietuvos-nepriklausomybe-mines-oro-sventeje-trakuose.d?id=73743864

Naujienos iš interneto