„Lietuva brangi“ Vilniaus širdyje visus metus skambės kasdien 19 val.18 min.

v_igj8up347947
Sauliaus Žiūros nuotr.

Likus metams iki Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo Vilniuje 100-ųjų metinių, nuo šių metų vasario 16 d. iki kitų metų vasario 16 d., kasdien, 19 val. 18 min. iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų vilniečiams ir miesto svečiams trimitininkas Laurynas Lapė ir jo studentai atliks kompoziciją „Lietuva brangi“. Tokiu muzikiniu būdu vilniečiai ruošis Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečiui ir miesto svečiams primins apie šią svarbią artėjančią sukaktį.

Kūrinio atlikimo laikas – 19 val. 18 min. – žymi Lietuvos valstybingumo atkūrimo metus: 1918-uosius. Tokiu metu kasdien Katedros aikštėje skambės trimitininko atliekama pagal Maironio žodžius sukurtas kūrinys „Lietuva brangi“, plačiai tituluojama „antruoju“ Lietuvos himnu. Eilėraštis pirmą kartą publikuotas 1895 m. garsiausiame Jono Mačiulio-Maironio kūrybos rinkinyje „Pavasario balsai“, o muzikinę aranžuotę jam sukūrė vienas žymiausių Lietuvos kompozitorių – Juozas Naujalis.

„Kviečiu visus laisvus ir neabejingus savo istorijai vilniečius šio trimitininko grojimu kasdien paminėti artėjantį Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį. Tegul tai tampa gražia tradicija, apie kurią sužinos ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio miestai ir miesteliai. Simboliška ir tai, kad trimitas skambės iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų. Sąmoningai pradedame šių metų vasario 16-ąją, 19 val. 18 min. ir iki pat 2018 m. vasario 16 d. sostinėje trimituosime laisvę ir valstybingumą“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Tam, kad projektas gyvuotų visas 365 dienas, bus reikalinga pilietiškai nusiteikusių įmonių ir asmenų parama. Visi, norintys ir galintys prisidėti prie projekto, bus kviečiami paremti iniciatyvos gyvavimą.

Projekto iniciatoriai: Vilniaus miesto savivaldybė, VŠĮ „Go Vilnius“, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai.

Daugiau informacijos:  

JUSTINA ŽUKLYTĖ

Vilniaus miesto savivaldybės
Viešųjų ryšių projektų vadovė

Šaltinis – http://www.vilnius.lt/index.php?1656352816.

 

Naujienos iš interneto