Panoraminės „EleCam 360“ vaizdo kameros apžvalga

EleCam-360-apžvalga

„EleCam 360“ yra „Elephone“ kompanijos produktas. Beje, Varle.lt nuo 2016 m. gruodžio mėnesio yra „Elephone“ prekės ženklo produktų autorizuotas platintojas. Šio kinų gamintojo asortimentą sudaro ne tik išmanieji telefonai, bet ir veiksmo kameros. Pirmą kartą „Elephone“ produkcija veiksmo kamerų rinkoje buvo pristatyta 2015 metais. Šios dienos Varle.lt apžvalgos herojus – „EleCam 360“ veiksmo kamera. Tai viena iš labiausiai prieinamų kainos prasme panoraminių vaizdo kamerų, kurios puikia tinka įvairiems atvejams įamžinti: verslo konferencijoms, šuoliams nuo parašiutų, slidinėjimui kalnuose, linksmybėms su banglentėmis, koncertams ir t.t. Pažiūrėkime, kaip atrodo ir ką siūlo šis nedidelis daiktas.

https://www.youtube.com/watch?v=59JV65KGmAA

Dizainas

Pradėkime nuo to, ką rasime dėžutėje. „EleCam 360“ komplektacija apima tokius elementus: kamerą, tvirtinimas prie dviračio, tvirtinimas prie šalmo, ¼ col. adapteris, USB laidas, 3M lipdukas, sagtis, vartotojo vadovas. „EleCam 360“ pasižymi plastmastiniu kubo formos korpusu, kurio dviejose priešingose pusėse įmontuoti objektyvai. Iš karto galima pastebėti, kad tai labai kompaktiška kamera. Jos matmenys yra tokie: 6,0 х 4,9 х 3,3 cm. „EleCam 360“ sveria vos 106 gramus, todėl nekels didelių nepatogumų kopiant į kalnus ar tiesiog kasdien nešiojantis rankinėje. Korpusas pagamintas iš paprasto juodo plastiko. Viršutinėje įrenginio dalyje yra ekranas, o priekinėje ir galinėjė pusėse vieta tvirtinimui.

„Elephone EleCam 360“ kamera turi keletą valdymo mygtukų ir mažą LCD ekraną, kuriame rodoma visa pagrindinė informacija. Tam, kad galima būtų nustatyti keletą parametrų, į meniu režimą patenkama paspaudus ir palaikius Wi-Fi mygtuką. Norint pilnai valdyti kamerą, reikia atsiųsti specialią programėlę.

„EleCam 360“ veikimo principas

Kalbant apie „EleCam 360“ veikimą reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad be atminties kortelės ji neveikia, todėl norėdami naudotis kamera, įsitikinkite, kad joje įdėta microSD kortelė. Tarp kitko, čia palaikomos iki 32 GB atminties kortelės.

Kameros valdymui ir VR įrašų peržiūrai reikia atsisiųsti specialią programėlę, kurią galima rasti „Google Play“ ir „Apple Store“ parduotuvėse arba nuskanuoti „Elephone“ puslapyje pateikiamą QR kodą, vedantį į minėtas programėlių parduotuves. Kamera prie telefono prisijungia per Wi-Fi. Užfiksuotus vaizdo įrašus ir nuotraukas tiesiogiai iš programėlės galima eksportuoti į „WeChat“ ar „YouTube“.

Panoraminės nuotraukos ir vaizdo įrašai kuriami dviem plačiakampiais objektyvais. Kiekvieno objektyvo matymo kampas siekia 220 laipsnių. Abu vaizdus apdoroja SPCA6350M procesorius. Po to jūs gaunate failus, kuriuos specialios skaitmeninės programėlės dėka galima peržiūrėti išmaniajame telefone arba su VR akinių pagalba. Dabar praktiškai visos veiksmo kameros pasižymi Wi-Fi ir turi specialią programėlę „Android“ ar „iOS“ įrenginiams. Taigi „EleCam 360“ čia taip pat ne išimtis. Wi-Fi veikimo diapazonas siekia iki maždaug 10 metrų. Platesnis kameros funkcionalumas atsiskleidžia firminėje programėlėje. Programėlė leidžia stebėti filmavimą realiuoju laiku, atkurti nufilmuotą medžiagą VR įrenginiuose ir žaisti su nustatymais, kurių tiesa, nėra daug.

Nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė

Kamera gali fiksuoti 5 MP raiškos nuotraukas. Techniškai „EleCam 360“ siūlo HD raišką (1920 x 960 px) su 30 kadrų per sekundę vaizdo įrašų įrašymo sparta. Tačiau, jei esate bent kiek susidūrę su 360° vaizdo įrašais, reikėtų pažymėti tai, kad 2D vaizdas gerai atrodys, pavyzdžiui, 20 colių įstrižainės monitoriuje, tačiau 360 laipsnių formatas kokybę sumažins iki 240 ppi. Deja, bet tokia jau ta karti tiesa, kuri lydi visas nebrangias 360° veiksmo kameras. „Elephone EleCam 360“ čia ne išimtis.

Kalbant apie kokybę, reikia pabrėžti tai, kad 5 MP vaizdai atrodo kur kas prasčiau nei vaizdo įrašai. Bet kokiu atveju ko gero kai kalba yra apie 360 laipsnių veiksmo kameras, dauguma pirmenybę teiks vaizdo įrašams, o ne nuotraukoms.

Silpno apšvietimo sąlygomis kamera veikia neblogai, ekspozicija yra pakankamai aukšto lygio. Visas šviesas ir apšviestus objektus ji fiksuoja praktiškai tobulai. Akivaizdžiai matomo triukšmo, kuris ženkliai kenkia kokybei, nėra.

https://www.youtube.com/watch?v=x1hHVjKF0x8

Garso kokybė

„Elephone“ kamera turi neįtikėtinai gerą mikrofoną. Įprastai šio tipo kameros nepasižymi gera garso kokybė, tačiau panašu, kad „EleCam 360“ čia išimtis. Iš tikrųjų garsas nėra aukštas, bet jo kokybė tikrai pakankamai gera. Aukštus dažnius kamera fiksuoja gerai. Žemesnių dažnių garsai yra ne tokie turtingi, tačiau tai ne atrodo katastrofa, nes vargu, ar kas perka 360 laipsnių kameras koncertų įrašymams ir tikisi super aukštos garso kokybės.

Baterija ir atmintis

Panoraminė „EleCam 360“ veiksmo kamera turi 1500 mAh ličio-jonų bateriją, kuri 360 laipsnių vaizdo įrašus leidžia įrašinėti iki 60 minučių. „EleCam 360“ palaiko iki 32 GB talpos microSD korteles. Baterijos įkrovimo laikas pakankamai lėtas ir siekia 270 minučių.

Apibendrinimas

Veiksmo kamera „EleCam 360“ – tai kamera, kuri veikia lygiai taip pat, kaip ir kiti panašūs „LG“ ar „Samsung“ įrenginiai. Iš tikrųjų tai beveik analogiškas, bet ne mažiau kokybiškas ir dėmesio vertas variantas, kuris lyginant su populiarių prekės ženklų produktais, kainuoja apie du kartus mažiau.

„Elephone EleCam 360“ – idealus variantas tiems, kurie nori kuo greičiau išbandyti naujausias technologijas, bet dar nėra pasirengę rimtoms finansinėms investicijoms į tokias naujienas.

 

Naujienos iš interneto