„Šilą“ sudrebino olimpinės žaidynės

IMG-3409-82472-s500x375

Sausio 25-ąją Lentvario lopšelio-darželio „Šilas“ kieme suplevėsavo olimpinė vėliava, praeivių akį traukė ryškūs olimpiniai žiedai, pažymėtos sniego trasos.

Tą dieną įstaigoje „atgijo“ trys „ežiukai“ ir pakvietė visą bendruomenę dalyvauti „Žiemos olimpiadoje 2017“, kurios tikslas – tenkinti vaikų fizinio aktyvumo poreikį išbandant žiemos sporto šakas. Vaikams žaidimas – tai sveikatos šaltinis. Fizinės veiklos pasirinkimas žiemą yra toks platus, kad visa šeima gali pasirinkti priimtiną, mėgstamą sporto šaką. Visi draugiškai pasimankštino imituodami „pingvinų šokį“.

Žaidynių dalyviams pasiūlyta įdomi sportinė veikla keturiose zonose, kuriose juos pasitiko „ežiukai“ – talismanai. Pirmoje zonoje vaikai galėjo išbandyti ledo ritulio areną. Antroje – akmenslydžio aikštelėje, leido „akmenis“ į „namų centrą“. Trečioje – rogučių take, galėjo ne tik važinėti rogėmis, bet atlikti įvairias užduotis. Ketvirtoje – biatlono trasoje, vyko slidinėjimas su viena dėže arba dviem bei sniego gniūžčių mėtymas į įvairius taikinius.

Dalyvių sporto veikla truko vienodą laiko tarpą. Pagal „ežiukų“ nurodytą judėjimo kryptį, po signalo, perėjo į kitą zoną. Tokiu būdu olimpinėse žaidynėse dalyvaujantys vaikai ir tėvai, pedagogai aplankė visas fizinio aktyvumo zonas. Žaidimai su tėvais suteikė vaikams teigiamų emocijų. Svarbiausia ne laimėti, bet dalyvauti. Olimpiados pabaigoje visos komandos apdovanojamos padėkomis ir dovanėlėmis.

IMG-3527-82473-s500x375

Dalyvių atsiliepimai:

„Labai patiko žaisti biatloną: slidinėti su slidėmis ir mėtyti į taikinį“, – Edvinas (5 m.)

„Man patiko šventė, labai gražūs „ežiukai“. Labai įdomiai žaidėme ledo ritulį, nes ten galėjo ir mano tėtis žaisti. Patiko važinėti su rogutėmis ir statyti butelius“, – Dominyka (6 m.)

„Olimpinės žaidynės – puiki kūno ir sielos šventė: pedagogų, tėčių, mamų ir vaikų. Ryžtingai susibūrę įveikėm visas mes estafetes. Draugystė laimėjo – kaip gera ir smagu“, –Lina (mama).

Marina BORISENKOVA,
Lentvario lopšelio-darželio kūno kultūros auklėtoja

Šaltinis – http://www.trakai.lt/index.php?2849030272.

Naujienos iš interneto