Praktiškai berėmis išmanusis: „Elephone S3“ apžvalga

Elephone-S3-apžvalga

Berėmiai išmanieji telefonai tapo nauja mada, už kurią daugybė potencialių naudotojų yra pasiruošę sumokėti nemažas sumas. Vienas pretendentų į aukščiausią berėmių išmaniųjų lygos vietą – „Elephone  S3“ šiandien yra Varle.lt apžvalgos herojus. Nors šis „Elephone“ telefonas buvo pristatytas praeitų metų pradžioje, Lietuvoje jis pasirodė neseniai. Beje, Varle.lt yra „Elephone“ prekės ženklo produktų autorizuotas platintojas.

https://www.youtube.com/watch?v=DKLx2blXvq4

„Elephone S3“ išsiskiria praktiškai berėmiu ekranu. Kodėl panašūs įrenginiai vadinami berėmiais? Iš tikrųjų tai yra paprastas rinkodarinis triukas: skamba kažkiek neįprastai ir iškart prikausto dėmesį, tačiau iš tikrųjų ekranas turi rėmelius, tik jie yra labai labai ploni. Toks telefonas atrodo įspūdingai. Iškart reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad gamintojas puikiai padirbėjo ir apgalvojo praktiškai viską iki smulkmenų. Kuo ypatingas „Elephone S3“ sužinosite šioje apžvalgoje.

Dizainas

5.2 colio įstrižainės išmanusis telefonas sveria 145 gramus ir pasižymi tokiais matmenimis: 142х70,5х8,3 mm. Korpuso plotis labiau tinka įrenginiams su 4.7 col. ekranais, tačiau tokį gamintojo pasirinkimą galima paaiškinti: „Elephone S3“ aprūpintas praktiškai jau minėtu berėmiu ekranu. Nepaisant labai plonų rėmelių telefonas nėra trapus įrenginys. „Elephone S3“ gavo metalinį korpusą, kuris perėjo net 209 gamybos stadijas! Čia verta paminėti labai svarbų gamybos proceso ypatumą: sujungimo vietos korpuse veikiant aukštam slėgiui yra užpildytos polimero medžiagomis. Tai lemia geresnį signalo srautą ir ryšio kokybę.

Valdymo ir kitų elementų išdėstymas čia standartiškas. Jutikliai, pokalbių garsiakalbis ir priekinė kamera yra virš ekrano, kuris užima kiek didesnį nei įprastai paviršių. Iš kairės pusės rasime SIM kortelės lizdą, dešinėje – garso reguliavimą ir maitinimo mygtuką. Ausinių jungtis mini-jack yra viršutinėje korpuso dalyje, micro-USB – apatinėje. Galinėje korpuso dalyje rasime antrąjį mikrofoną, pagrindinę kamerą, LED blykstę ir pirštų atspaudų skaitytuvą.

Ergonomika

Išmanusis telefonas patogiai guli rankoje. Visi mygtukai ir jungtys išdėstytos sėkmingai – jas pasiekti paprasta. Naudotis „Elephone S3“ patogu tiek dideliais vyriškais pirštais, tiek moteriškais.

Ekranas

Išmanusis telefonas yra aprūpintas 5.2 col įstrižainės IPS ekranu, kuris pasižymi 1920х1080 pikselių raiška. Pakankamai išgaubtas 2.5D ekrano stiklas sukuria šiek tiek lenktų ekrano kraštų efektą. Labai ploni šoniniai (vos 1.2 mm!) rėmeliai vizualiai padidina ekraną, nors įrenginio matmenys pakankamai kuklūs. Ekrano kokybė puiki, o spalvų perteikimas tikrai labai tikslus. Gaila tik, kad nėra čia oleofobinės dangos. Ekranas vienu metu apažįsta iki penkių paspaudimų ir reaguoja adekvačiai. Ryškumo atsargos gana didelės, dažniausiai pakanka minimalaus pašvietimo lygio, o maksimalus ryškumas praverčia saulėtomis dienomis. Apšvietimo jutiklis veikia nepriekaištingai. Papildomi nustatymai atitinka „Android 6.0“. Tai yra „MiraVision“ rinkinys: kontrasto, sodrumo, ryškumo, spalvų temperatūros nustatymai bei spalvos inversija ir korekcija „Specialių galimybių“ parinktyje.

Sąsaja

„Elephone S3“ veikia „Android 6.0“ operacinės sistemos pagrindu. Ikonėlės darbalaukyje galima organizuoti į aplankus, jei naudotojui toks sprendimas yra patogus. Išmanųjį galima valdyti gestais: žadinti, atidaryti įvairias programėles, daryti ekranines nuotraukas ir pan. Visa tai rasite „Smart Gesture“ meniu. Pirštų atspaudų skaitytuvą galima naudoti telefono atrakinimui tik kartu su kitu būdu, pavyzdžiui, PIN kodu ar grafiniu raktu. Įdomiomis galimybėmis aprūpina „Smart Lock“ funkcija. Galima nustatyti vietas, kuriose išmanusis telefonas nebus užrakinamas. Pavyzdžiui, butas ar prijungto išmanaus laikrodžio su Bluetooth veikimo zona. Klaviatūra, skambučių ir pranešimų ekranai atrodo įprastai.

https://www.youtube.com/watch?v=3a-VsPTFmu0

Našumas

Išmanusis telefonas „Elephone S3“ veikia 64-bitų aštuonių branduolių „MediaTek 6753“ procesoriaus pagrindu. Vienas procesoriaus klasteris ARM-A53 veikia 1.5GHz taktiniu dažniu, antras ARM-A53 pasižymi 1.3GHz taktiniu dažniu. Telefonas turi 3 GB operatyviosios RAM atminties, kuri užtikrina labai sklandų įrenginio veikimą daugelio naudojimo variantų atvejų. Iš 16 GB integruotos vidinės atminties naudotojui yra prieinama kiek daugiau nei 11 GB. Vietoj antros nano-SIM kortelės galima įsidėti iki 128 GB talpos microSD kortelę. Išmanusis telefonas veikia tikrai greitai ir sklandžiai. „Elephone S3“ telefoną sunku apkrauti taip, kad jis pradėtų galvoti apie savo veiksmus. Jo nenustebins net „World of Tanks“ veiksmo sukūryje ateinantis skambutis: užbaigus pokalbį galima iškart tęsti žaidimą. Žinoma, jei ilgai ir įnirtingai žaisime, pastebėsime, kad korpusas gale kiek įkaista, bet čia nieko keisto nėra.

Kamera

Išmanusis telefonas turi „Sony IMX135“ kamerą su 13 Mpx jutikliu. Kameros veikimas yra tikrai neblogo lygio. Žinoma, tikėtis profesionalios kokybės nuotraukų iš šio įrenginio nereikia, tačiau gauti kokybiškus kadrus, kuriais ne gėda dalintis ir publikuoti internete tikrai paprasta. Telefono kamera įsijungia greitai ir spalvas perteikia pakankamai tiksliai. Automatinis fokusavimas veikia pakankamai neblogai, tiesa, būna, kad kartais jis tiesiog „pamiršta“ įsijungti. Naktinis fotografavimas ne pati stipriausioji „Elephone S3“ kameros pusė, tačiau nuotraukos užfiksuotos esant geram apšvietimui gaunasi tikrai geros kokybės. Priekinė 5 megapikselių kamera turi plačius matymo kampus, tačiau ne tokius maksimalius, kokie būdingi šiuolaikiniams mobiliems įrenginiams. Asmenukių kokybė gera – nuotraukomis tikrai ne gėda dalintis socialiniuose tinkluose.

Baterija ir autonominis veikimas

Telefonas turi 2100 mAh talpos bateriją. Jos dėka išmanusis budėjimo režime veikia apie 150 valandų. Tai nėra nei labai daug, nei labai mažai, toks rezultatas šiandien vertinamas kaip vidutiniškas. Naudojantis telefonu įprastu būdu (pavyzdžiui, pusvalandis pokalbių, valanda naršymo internete, valanda muzikos klausymosi), įkrautos baterijos pakanka visai dienai su nuolatine 3G sinchronizacija. Energijos taupymo režimą galima įjungti tada, kai lieka mažiau nei 15% baterijos.

Kalbant apie įkrovimo galimybes verta užsiminti apie labai praktišką to paties gamintojo daiktą – automobilinį įkroviklį „Elecharger Tornado“, kuris yra suderinamas su visomis greito įkrovimo technologijos versijomis. Suderinamus mobiliuosius įrenginius šis įkroviklis leidžia įkrauti iki 80 procentų vos per 35 minutes. Su tokiu priedu galima pamiršti baimes dėl ne laiku išsikraunančios baterijos.

Ryšys ir bevielės sąsajos

Išmanusis telefonas „Elephone S3“ yra aprūpintas dviem nanoSIM lizdais. Palaikomas 4G LTE veikimas. NFC čia nėra. Visa kita standartiškai: Wi-Fi (a/b/g/n), Bluetooth 4.0, microUSB (USB 2.0 su OTG funkcija) lizdas įkrovimui/sinchronizavimui. GPS navigacija veikia be problemų.

Apibendrinimas

„Elephone S3“ labai įdomus variantas už dviejų šimtų eurų nesiekiančią kainą. Įrenginio parametrai atitinka šiolaikines išmaniųjų tendencijas, o plonas, kruopščiai pagamintas korpusas ir praktiškai berėmis ekranas tikrai atkreips potencialių naudotojų dėmesį. Apibendrinant galima teigti, kad „Elephone S3“ –tai neblogas subalansuotas išmanusis, kuris tiks ir patiks tikrai plačiam naudotojų ratui.

Naujienos iš interneto