Ministrė Jurgita Petrauskienė pasveikino Mokomojo Europos Parlamento dalyvius

smm1

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasveikino šiandien Seime prasidėjusios Mokomojo Europos Parlamento (MEP) nacionalinės sesijos dalyvius – 70 geriausiai šių metų regioninėse MEP sesijose pasirodžiusius mokinių.

Pasak švietimo ir mokslo ministrės, per keturiolika metų yra susiformavusi šio parlamento bendruomenė, kurios nariai aktyviai domisi Europos integracijos procesais, ES politika, institucijomis, juose priimamais sprendimais. Ši bendruomenė aktyviai veikia ir Lietuvos viešajame gyvenime: teikia pozicijas Vyriausybei ir ministerijoms, dalyvauja diskusijose, patys inicijuoja veiklą.

„Tikiu, kad iniciatyvus, naujas idėjas Lietuvai ir visai Europai aktualiais klausimais siūlantis jaunimas lems proveržį įvairiose valstybės gyvenimo srityse. Aktyviai

ir atsakingai dalyvaudami visuomenės gyvenime, mokydamiesi išgirsti ir priimti kitas nuomones, bendradarbiaudami ir ieškodami geriausių sprendimų, jūs ugdote savo, kaip būsimųjų  Lietuvos ir Europos lyderių savybes“,- sakė  ministrė J. Petrauskienė.

Nacionalinės sesijos dalyviai svarstys komitetuose parengtas rezoliucijas dėl ES užimtumo strategijos, internetinio švietimo pripažinimo ES šalyse narėse, ES prekybos su Rusija bei Kinijos investicijų ES klausimais, ES šalies narės pašalinimo iš sąjungos procedūrų, aplinkos užterštumo ir plastiko naudojimo mažinimo bei ES veiksmų mažinant nusikalstamų organizacijų korupcinę veiklą.

Tarptautinis projektas MEP Europos Sąjungos šalyse vykdomas nuo 1989 metų. Projekto tikslas – suteikti Lietuvos jaunimui žinių apie Europos Sąjungos institucijas, politiką bei sprendimų priėmimo tvarką, Europos integracijos procesus, ugdyti jaunuolių savimonę ne tik kaip Lietuvos, bet ir kaip ES piliečių.

Lietuvoje MEP pradėtas rengti nuo 2003 metų. Per keturiolika metų Parlamento veikloje dalyvavo apie 8000 jaunuolių.

Kiekvienais metais dešimt geriausių Lietuvos moksleivių atstovauja Lietuvai tarptautinėse sesijose, kuriose susirenka bendraminčiai iš visų ES šalių narių ir kandidačių.

Parlamentas bendradarbiauja su LR Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos Seimu, savivaldybėmis, aukštosiomis mokyklomis ir kitais partneriais.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto