Apie žemės sklypų išpirkimą „Rail Baltica“ geležinkelio statybai – pranešimai savininkams

4449_0f4d32ae34c53ce6346047cfc94cca72

Susisiekimo ministerija jau informavo žemės sklypų, kurie patenka į planuojamos tiesti europinio standarto „Rail Baltica“ geležinkelio linijos Kaunas–Lietuvos/Latvijos teritoriją, savininkus ar kitus naudotojus apie pradedamas žemės išpirkimo visuomenės reikmėms procedūras. Nuo šiol šių žemės sklypų negalima pertvarkyti, perleisti kitiems asmenims, įkeisti ar kitaip suvaržyti daiktines teises.  

Registruotu paštu buvo išsiųstas 2 tūkst. 31 pranešimas. Tuos žemės plotų savininkus ar kitus naudotojus, kurių gyvenamoji ar kita buvimo vieta nežinoma, ši informacija turėtų pasiekti per visuomenės informavimo priemones.

Žemės sklypų savininkams ir kitiems naudotojams pranešta, kad 2017 m. sausio 23 d. Teritorijų planavimo dokumentų registre buvo įregistruotas ir kitą dieną, sausio 24-ąją, įsigaliojo Vyriausybės nutarimas dėl Europinio standarto geležinkelio linijos Kaunas–Lietuvos ir Latvijos valstybių siena specialiojo plano patvirtinimo.

Įsiteisėjus š. m. sausio 11 d. priimtam Vyriausybės nutarimui, Susisiekimo ministerija raštu pranešė VĮ Registrų centrui, kad nekilnojamojo turto registre turi būti padarytos žymos specialiajame plane nurodytiems žemės sklypams.

Su specialiuoju planu ir visuomenės poreikiams išperkamomis žemės sklypų dalimis galima susipažinti Teritorijų planavimo dokumentų registre: https://external.tpdr.lt/?formId=tpsearch.

Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijos informacija

Šaltinis – http://sumin.lrv.lt/lt/news/view_item/id.8173.

Naujienos iš interneto