Skvere prie Švietimo ir mokslo ministerijos – iš žvakių sudėlioti Gediminaičių stulpai

13688_b6adaab34c67d4c51164b9ff88e1d065

Sausio 13 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje pažymėta Laisvės gynėjų diena. Pagerbdami žmones, kurie pasiaukojamai apgynė Lietuvos laisvę, ministerijos vadovai ir darbuotojai dieną pradėjo iš degančių žvakių sudėdami Gediminaičių stulpus, dalindamiesi prisiminimais iš 1991 metų, giedodami Lietuvos himną.

„Laisvė nėra duotybė, ją reikia nuolat kurti ir įprasminti visuomenės gyvenime. Jei prieš dvidešimt šešerius metus susivienijome dėl laisvės, šiandien galime būti vieningi ir siekdami kitų kilnių, į priekį Lietuvą vedančių tikslų”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Laisvės gynėjų diena paminėta ir Lietuvos švietimo įstaigose, jos įsitraukė į pilietinę visuotinę akciją „Atmintis gyva, nes liudija“. Pagerbiant žuvusiuosius už Lietuvos laisvę, šalies mokyklose 8 val. buvo užgesinamos šviesos ir prie kiekvieno lango dešimčiai minučių uždegtos atminimo žvakės.

Pilietinė visuotinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“ skatina puoselėti jaunimo istorinę atmintį bei patriotiškumą, prisiminti ir pagerbti žuvusiuosius bei nukentėjusius valstybės gynėjus.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyriaus informacija

Šaltinis – http://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_spaudai/naujienos_1/skvere-prie-svietimo-ir-mokslo-ministerijosis-zvakiu-sudelioti-gediminaiciu-stulpai.

Naujienos iš interneto