Pagal Šveicarijos Konfederacijos bendradarbiavimo programą atnaujintas Trakų ligoninės akušerijos – ginekologijos skyrius jau atvėrė duris gimdyvėms ir jų mažyliams

20161222_143719-1024x576

Mamos ir jų mažyliai atvykę į Trakų ligoninę džiaugiasi atnaujintomis akušerijos-ginekologijos  skyriaus patalpomis, modernia medicinos įranga bei aukščiausios kokybės paslaugų įvairove. Nors Trakų ligoninė garsėja dideliu gimdymų skaičiumi ir aukštu pacientų pasitenkinimu sveikatos paslaugomis, ligoninėje ilgą laiką nebuvo atliktas kapitalinis remontas ir patalpoms buvo būtina renovacija.

VšĮ Trakų ligoninė įgyvendino projektą „Energiją tausojančių technologijų įdiegimas VŠĮ Trakų ligoninėje, teikiančioje sveikatos priežiūros paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams“, kurio tikslas – pagerinti nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros paslaugų kokybę, taip pat prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo Lietuvoje.

Paramą šiam projektui skyrė Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos bendradarbiavimo programa. Programa siekiama mažinti ekonominius ir socialinius skirtumus Europos Sąjungoje, o svarbiausia, užtikrinti aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugas gimdyvėms ir naujagimiams.

Pasinaudojus programos lėšomis, įdiegtos energiją tausojančios technologijos, sutvarkytos ir apšiltintos lauko sienos, pakeisti langai ir lauko bei vidaus durys. Sveikatos priežiūros paslaugoms gerinti įrengtos medicininių dujų ir deguonies tiekimo sistemos, sutvarkytas apšvietimas bei pakeistos vėdinimo sistemos, įrengta gaisro signalizacija. Remonto metu atlikti patalpų perplanavimo darbai, patalpas pritaikant prie šiuolaikinių poreikių ir reikalavimų,  įrengtos pogimdyvinės palatos su tualetais ir dušais. Po atliktų rangos darbų ligoninės patalpos tapo labiau pritaikytos prie gimdyvių poreikių, funkcionalesnės, jaukesnės ir šiltesnės.

 

Direktorius Antanas Česnulevičius:

„Džiaugiamės, kad Lietuvos ir Šveicarijos  bendradarbiavimo programos dėka įgyvendinti projektai padėjo VšĮ Trakų ligoninei atsinaujinti bei pagerinti paslaugų kokybę. Po fasado rekonstrukcijos darbų pasikeitė viso korpuso išvaizda bei  patalpos tapo šiltesnės ir gražesnės.  Projekto dėka įrengtas erdvus gimdymo skyrius su naujausia aparatūra. Todėl labai tikimės jog po skyriaus atidarymo dirbsime dar intensyviau ir sulauksime gimdyvių pagausėjimo.“

Akušerijos ginekologijos skyriaus vedėja Vilija Variakojienė:

„Atlikti remonto darbai labai pagerino Akušerijos ginekologijos skyriaus išvaizdą. Skyriuje patalpos tapo erdvios, komfortiškos, džiaugiamės puikia kondicionavimo sistema. Įstaiga aprūpinta modernia įranga, įrengta moderni gimdykla ir operacinė, naujagimių patalpa su reanimaciniu naujagimių staliuku. Labai džiaugiamės modernia aparatūra, kuri padeda sėkmingai sekti gimdyvės ir vaisiaus būkles, naujagimių būkles vertinti atliekant neinvazinius tyrimus. Svarbu paminėti, kad projekto dėka specialistams buvo suteikta galimybė tobulinti ir atnaujinti žinias teikiant specializuotą akušerinę  pagalbą,  naujagimių gaivinimą  ar konfliktų valdymą. Šie kursai prisidėjo prie komandinio darbo efektyvumo teikiant kokybiškas paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams.“

Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos Trakų ligoninėje įgyvendinimas prasidėjo dar 2012 metų birželio mėnesį, kuomet ligoninė, Centrinė projektų valdymo agentūra ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija pasirašė projekto įgyvendinimo sutartį. Paramos Trakų ligoninei suma siekia beveik 752,7 tūkstančių eurų. Rangos darbus vykdė  konkursą laimėjusios bendrovės UAB „VT Statyba“ ir UAB „Dauniškis“ ir KO. Statybos buvo baigtos, kaip numatyta Projekto sutartyje – 2016 metų lapkričio gale, o 2016 m. gruodžio 6 d. Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos buvo pasirašė Statybų užbaigimo aktą.

Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos bendradarbiavimo programa siekiama sumažinti sveikatos priežiūros paslaugų netolygumus regionuose, o mažiesiems pacientams bei jų mamoms suteikti kokybiškas bei modernias paslaugas. Nuo šiol pagerinta sveikatos priežiūra ir atnaujintos bei funkcionalios akušerijos-ginekologijos skyrius patalpos bus prieinamos ne tik didmiesčių, bet ir Trakų gyventojams.

Projektas vykdomas Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos bendradarbiavimo programos „Energiją tausojančių technologijų įdiegimas Lietuvos ligoninėse, teikiančiose sveikatos priežiūros paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams“ lėšomis.

 Šaltinis – http://www.traku-zeme.lt/pagal-sveicarijos-konfederacijos-bendradarbiavimo-programa-atnaujintas-traku-ligonines-akuserijos-ginekologijos-skyrius-jau-atvere-duris-gimdyvems-ir-ju-mazyliams/.

logo-1024x173

Naujienos iš interneto