Ekstremalumo karaliaus „GoPro HERO5 Black“ apžvalga

gopro-hero-5

Ištariame „veiksmo kamera“ ir prieš akis iškart dažniausiai matome „GoPro“. Varle.lt specialistai parengė veiksmo kamerų lyderio „GoPro“ naujojo modelio „Hero5 Black“ apžvalgą.

Nebijo vandens

„GoPro HERO5 Black“ turi tikrai patvarų ir atsparų vandeniui korpusą. Kamerą galima panardinti iki 10 metrų gylyje be jokių papildomų apsaugų. Žinoma, rimtesniems nardymams be apsaugų neapsieisime, tačiau daugumai naudotojų tikrai pakaktų esamo apsaugos lygio.

Filmuoja 4K ir fotografuoja 12 Mpx

„GoPro HERO5 Black“ gamintojas nusprendė nekeisti matricos – čia tas pats jutiklis, koks buvo ir praėjusių metų modeliuose. 4K raiškoje kamera filmuoja 30 kadrų per sekundę sparta, Full HD 120 kadrų per sekundę, ir HD 240 kadrų per sekundę spartomis. Fotografavimo režime „GoPro HERO5“ fiksuoja 12 megapikselių kadrus ir jų serijas 30 kadrų per sekunę sparta. Beje, reikėtų paminėti tai, kad dabar įrenginys palaiko profesionalų RAW formatą.

Vaizdo stabilizavimas

„GoPro HERO5 Black“ modelyje gamintojas atnaujino vaizdo procesorių. Šviežių „smegenų“ dėka kamera gavo anksčiau nerėgėtų funkcijų. 99,9% atvejų veiksmo kameros naudojamos aktyviai judant. Važiuojame dviračiu, gaudome bangas ar lekiame su snieglente. Tokiomis akimirkomis nejudinti kameros ne tai, kad sunku, o paprasčiausiai neįmanoma! Dėl šitos priežasties „GoPro“ pridėjo skaitmenio vaizdo stabilizavimo per giroskopą funkciją, kurios dėka gaunami vaizdo įrašai yra sklandūs, tikroviški ir be trikdžių, tarsi būtų fiksuojami profesionalios kameros.

https://www.youtube.com/watch?v=RoWOY48r71I

Valdymas balsu

„GoPro HERO5 Black“ valdymas tapo dar paprastesnis: jis visada pasiekiamas nepriklausomai nuo to, kur pritvirtinta kamera. „GoPro HERO5 Black“ išmoko suprasti žmonių kalbą. Konkrečiau kalbant, ši kamera pasižymi valdymo balsu galimybe. Tiesa, prieinamos kalbos tėra šios: anglų, prancūzų, italų, vokiečių, kinų ir japonų. Kaip tai veikia? Pavyzdžiui, realiuoju filmavimo metu galite ištarti „GoPro“, take a photo ir kamera užfiksuos nuotrauką. Reikėtų pažymėti tai, kad valdymui balsu galima panaudoti apyrankę su mikrofonu tam, kad nereikėtų labai rėkti, jei kartais kamera pritvirtinama kur nors toli arba aplinkui pernelyg daug triukšmo.

Įrašo neįtikėtinai švarų garsą

„GoPro HERO5 Black“ dabar ne tik kokybiškai filmuoja, bet ir įrašo tikrai kietai skambantį garsą. Kamera turi trijų mikrofono masyvą. Kiekvieną sekundę analizduodama aplinką, kamera pasirenka geriausią garsinį signalą arba sujungia kelis į vieną ir įrašo švariausią takelį, pasižymintį minimaliu šalutinio triukšmo lygiu.

Valdymas

Kurdamas „GoPro HERO5 Black“ gamintojas padarė viską dėl naudojimosi patogumo ir paprastumo pagerinimo. Ir tai tikrai juntamas dalykas. Už visas operacijas atsako vienas mygtukas ir 2 colių jutiklinis ekranas, o populiariausios funkcijos, įgyvendinamos valdymu balsu.

Ryšio moduliai

„GoPro HERO5 Black“ turi standartinius bevielio jungiamumo Wi-Fi ir Bluetooth modulius. Jie leidžia kamerai užmegzti ryšį su išmaniuoju telefonu, kuris naudojamas kaip nuotolinio valdymo pultas ir prisijungti prie interneto užfiksuoto turinio patalpinimui „GoPro Plus“ debesyje. Be to, įrenginys turi GPS imtuvą, kuris leidžia nuotraukose ir vaizdo įrašuose pridėti geografines žymas.

Veikimo laikas

„GoPro HERO5 Black“ turi talpią 1 220 mAh bateriją. Gamintojas žada, kad energijos užtenka valandai 4K filmavimo ar dviems valandoms filmuojant Full HD raiškoje. Įkrovimui naudojama šiuolaikiška C tipo USB jungtis.

Apibendrinant galima teigti, kad tai tikrai geriausia „GoPro“ kamera. „HERO5 Black“ yra tokia patogi, kad naudojimosi metu apie ją tiesiog pamirštama. Be to, „GoPro“ vizitine kortele esantys našumas, patvarumas ir universalumas liko nepakitę. Tai tiesiogine prasme „GoPro“ idealų įsikūnijimas: kiekviena detalė čia kalba už save ir tuo pačiu čia absoliučiai nieko nereikalingo.

Naujienos iš interneto